News

Ai cont sau card la BCR? Anunț extrem de important pentru toți clienții. Este valabil și pentru cei de la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank

Ai cont sau card la BCR Anunț extrem de important pentru toți clienții. Este valabil și pentru cei de la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank
08 feb. / 15:22

BCR vine cu un anunț extrem de important pentru toți clienții săi. Este vorba despre dobânda pe care aceștia o vor plăti la credite în anul 2023. Declarații similare au dat și Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.

Se poate spune că anul trecut a fost unul dezastruos pentru românii care au credite bănci, indiferent că vorbim de BCR,Banca Transilvania,  Raiffeisen Bank, BRD, ori altă bancă din România și nu numai.

Indicele ROBOR, dar și IRCC au înregistrat valori record, iar unele rate lunare au ajuns să fie chiar și duble, lucru dificil pentru anumite persoane, iar lucrurile s-ar părea că vor mai dura.

Ce se întâmplă cu ratele la BCR în 2023? Un raport publicat de instituția bancară prezintă câteva informații importante. Printre altele, BCR i-a anunțat pe clienții săi că a revizuit prognoza de inflaţie pentru finalul anului 2023.

Ce trebuie să știe clienții BCR despre rata dobânzii

Astfel, de la 8,7%, acum aceasta este de 8%. Motivul? BCR spune că inflația va fi mai mică anul ăsta, având în vedere estimările privind scăderea prețurilor la materiale prime agricole, dar și energie.

De asemenea, banca se așteaptă ca BNR să mențină rata dobânzii de politică monetară la 7,00% în 2023. Chiar și așa, BCR se așteaptă și la riscuri privind inflația în anul următor, așa că fiecare client în parte trebuie să fie conștient și de aceste aspecte.

„Ne revizuim în jos prognoza de inflaţie pentru finalul anului 2023 la 8,0% în termeni anuali, de la 8,7%, datorită anticipaţiilor de ieftinire a materiilor prime agricole şi a energiei.

Presiunile inflaţioniste se vor tempera după primul trimestru din 2023 datorită unui efect statistic de bază favorabil din componenta preţurilor la energie.

Ne aşteptăm ca BNR să menţină rata dobânzii de politică monetară la 7,00% în 2023. Riscurile legate de traiectoria viitoare a inflaţiei rămân în sus, deoarece presiunile inflaţioniste actuale se manifestă pe o gamă largă a coşului de consum, la anumite categorii fiind de aşteptat să persiste o perioadă mai lungă”, anunță într-un raport BCR.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate