Banca Transilvania încearcă să își fidelizeze clienții și să atragă și unii noi. Astfel, a lansat o ofertă de credite care nu poate fi refuzată. BCR și Raiffeisen Bank au venit și ele cu oferte bune, mai ales după scandalul Schengen, dar acum vor avea un rival puternic pe această zonă.
Oana Ilaș, director general adjunct Retail Banking la Banca Transilvania, a relatat că banca, care deține cel mai mare portofoliu de active, a observat o cerere în creștere din partea clienților care caută dobânzi fixe atât pentru creditele de consum, cât și pentru cele imobiliare. Această tendință coincide cu creșterea predominantă a dobânzilor.
„Cam toate instituţiile financiare din piaţă au în acest moment în ofertă şi credite imobiliare cu dobândă fixă introductorie pe 3-5 ani de zile care vine să asigure o protecţie suplimentară clienţilor care doresc să aibă o siguranţă mai mare pentru ce au de rambursat în perioada următoare“, a explicat Oana Ilaş în emisiunea de business ZF Live.
În plus, aceasta a menționat că persoanele fizice sunt în prezent vigilente în căutarea unor oferte avantajoase din cauza faptului că salariile nu au ținut pasul cu inflația și a prevalenței ratelor ridicate ale dobânzilor. În consecință, fiecare punct procentual de reducere a ratei dobânzii devine semnificativ pentru ei.
În încercarea de a revigora piața creditelor ipotecare, care a fost afectată de creșterea ratelor dobânzilor, Banca Transilvania a introdus recent un pachet de credite ipotecare/refinanțare. Această ofertă prezintă o dobândă fixă de 5,90% pentru primii 5 ani (care ulterior trece la o dobândă variabilă de IRCC+2,5 pp). Este aplicabilă atât creditelor noi, cât și refinanțărilor de la alte bănci pentru clienții care își încasează veniturile prin Banca Transilvania. Oferta promoțională rămâne valabilă până pe 14 iunie.
Pentru clienții care nu își primesc veniturile prin bancă, dobânda fixă este stabilită la 6,90% pentru primii 5 ani, urmată de o dobândă variabilă de IRCC+2,8 pp.
Această ofertă oportună urmărește să răspundă provocărilor actuale reprezentate de creșterea ratelor dobânzilor și să stimuleze activitatea pe piața creditelor ipotecare.