News

Adio Dedeman! Patronii, frații Pavăl au primit cea mai cruntă lovitură. Ce se va întâmpla cu magazinele din țară

Adio Dedeman Patronii frații Pavăl au primit cea mai cruntă lovitură. Ce se va întâmpla cu magazinele din țară

Frații Dedeman primesc o lovitură neașteptată. Deși până acum lucrurile au mers așa cum și-au dorit, s-ar părea că necazurile vin și pe strada lor.

Lanțul de magazine Dedeman s-a tot extins în ultimii ani. Iar frații Pavăl au făcut tot posibilul pentru ca afacerea lor să înflorească. Se pare însă că o primărie nu a fost de acord cu anumite lucruri.

Este vorba despre Primăria Brașov. Deși Dedeman a depus o solicitare pentru amenajarea unui drum special care să permită accesul către magazinul său din Dârste, care să fie destinat exclusiv mașinilor de mare tonaj, nu a primit aprobare.

Care este motivul și e spun reprezentanții de la Primăria Brașov? Sursa citată precizează că nu a avizat solicitarea în forma propusă, deoarece, în conformitate cu planul urbanistic zonal întocmit pentru perimetrul magazinului, respectiva zonă figurează ca spațiu verde.

„Conform Legii nr.24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, art.18 pct.5 este interzisă schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţelor ori strămutarea spaţiilor verzi definite de prezenta lege”, au transmis reprezentanții Primăriei, arată bizbrasov.ro.

Ce se întâmplă cu magazinul Dedeman și ce au de făcut frații Pavăl

Ce au e făcut mai departe frații Dedeman? Pentru a putea să obțină drumul de care au nevoie, cei doi antreprenori sunt nevoiți să solicite un nou certificat urbanism care stabilește condițiile prin care va putea fi modificat/actualizat PUZ-ul.

Trebuie spus că această situație vine în ciuda faptului că Dedeman a investit 19 milioane de euro în cel de-al doilea magazin din Brașov. În ceea ce privește suprafața acestuia, vorbit despre aproape două hectare și a fost ridicat în locul fostei Fabrici de Jante din Roman SA.

Rămâne de văzut care va fi finalul poveștii și dacă în final, frații Dedeman reușesc să obțină toate aprobările de care vor avea nevoie pentru o mai bună funcționare a magazinului construit.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate