News

Adaugă acest ingredient cheie în cafeaua de dimineață. Are un efect magic în corp. Ce au descoperit cercetătorii

Adaugă acest ingredient cheie în cafeaua de dimineață. Are un efect magic în corp. Ce au descoperit cercetătorii
16 feb. / 07:00

Cafeaua este o băutură fără de care nu mulți își pot începe ziua. Este aromată, ne dă energie și ce este cel mai plăcut e că poate fi preparată în diferite moduri.

Unii adoră cafeaua cu lapte, alții cafeaua cu ciocolată, frișcă sau scorțișoară și ce este cel mai bine e că gustul ei rămâne același, indiferent de ce ingrediente mai folosim.

Dacă vrei însă să încerci un truc pe care și specialiștii îl recomandă, vei transforma cafeaua de dimineață într-o adevărată băutură miraculoasă.

Ce ai de făcut? Alton Brown, autorul unei cărți celebre de gătit, spune că trebuie să adaugi sare în cafeaua de dimineață. Deși poate părea ciudat, având în vedere că mulți adaugă zahăr, iată că secretul stă în sarea pe care o folosim, dar și în cantitate.

Ce face sarea, de fapt? În primul rând neutralizează gustul amar al cafelei, dar și aciditatea ei. De asemenea, deși pare ireal, sarea îmbunătățește și dulceața cafelei, așa că dacă vrei o cafea mai delicioasă, ar fi bine să faci acest lucru.

Efectul pe care îl are sarea adăugată în cafea

Totuși nu orice sare este potrivită pentru cafeaua ta. Alton Brown ne recomandă să folosim sarea Kosher. Este cel mai puțin procesată din comerț, deci este cu mult mai sănătoasă.

Câtă sare trebuie să adăugăm în cafea? La două linguri de cafea se pune un vârf de sare, iar efortul merită dacă stăm să vedem beneficiile. Specialistul din domeniul culinar spune că o cafea cu puțină sare este benefică pentru ficatul nostru.

De asemenea, aceasta ne protejează creierul, dar și inima, iar cei care au lipsă de sodiu își pot echilibra nivelul electroliților din organism. Cafeaua cu un vârf de sare previne și producția excesivă de acid gastric care cauzează arsuri stomacale.

Atenție mare însă la cantitatea de sare pe care o folosești. Dacă pui mai mult de un vârf de sare s-ar putea să alterezi gustul cafelei tale de dimineață și nimeni nu își dorește asta.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate