Economie

Ești client CEC Bank, Banca Transilvania, ori ING Bank? Cum poți să pierzi bani cât ești în concediu. Avertisment de ultimă oră

Ești client CEC Bank Banca Transilvania ori ING Bank Cum poți să pierzi bani cât ești în concediu. Avertisment de ultimă oră

Fie că ești client CEC Bank, Banca Transilvania, ori ING Bank, ar fi bine să ții cont de ultimele avertismente venite din partea băncii. 

Este vară, iar cei mai mulți români aleg să plece în vacanță. Atenție mare la anumite lucruri simple, pentru că vă pot lăsa fără bani pe card în concediu.

ING Bani și Bidefender au lansat un parteneriat și au împărtășit niște sfaturi utile, atât pentru călătorie, cât și pentru cei care aleg să rămână prin țară.

În primul rând este esențial ca orice client ING Bank, Banca Transilvania, ori CEC Bank să nu se conecteze la orice rețea Wi-Fi publică. Hackerii pot ajunge acolo și mai apoi au acces la dispozitivul nostru.

De asemenea, atenție mare la aplicațiile instalate pe telefon. Cele care solicită utilizarea microfonului, deși nu este nevoie de el, s-ar putea să nu fie atât de sigure.

Din seria sfaturilor mai fac parte și link-urile periculoase. Specialiștii le recomandă clienților care au carduri la bănci precum ING Bank, CEC Bank ori Banca Transilvania să fie vigilenți.

Sfaturi pentru clienții CEC Bank, ING Bank și Banca Transilvania

O atenție sporită e necesară și la tranzacțiile bancare online. Acestea trebuie să fie efectuate despre dispozitive sigure, mai arată sursa citată.

„Poți folosi VPN atunci când accesezi rețele Wi-Fi publice, când faci cumpărături online și oricând vrei ca sesiunile tale de navigare să fie confidențiale. Funcția anti-tracker îți permite să păstrezi confidențialitatea datelor și să gestionezi site-urile care îți colectează datele.

Poți vedea ce aplicații au acces la microfonul dispozitivului tău și când anume, precum și ce aplicații încearcă să îți acceseze camera web, ceea ce îți va permite să le blochezi accesul neautorizat.

Efectuezi tranzacții bancare online de pe dispozitive mai sigure.

Te protejezi de linkuri periculoase, trimise prin intermediul rețelelor de socializare”, sunt doar o parte din sfaturile esențiale transmise de către specialiști.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate