Economie

BCR, lovitură puternică pentru cealaltă bancă austriacă, Raiffeisen Bank! Ce trebuie să știe toți clienții care au conturi aici

BCR lovitură puternică pentru cealaltă bancă austriacă Raiffeisen Bank Ce trebuie să știe toți clienții care au conturi aici

Din cauza faptului că Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, cele două bănci care au patroni din această țară, BCR și Raiffeisen Bank au fost puternic afectate. Mulți clienți au ales să-și închidă conturile aici și să migreze spre alte instituții bancare, ca Banca Transilvania sau CEC Bank.

Ambele bănci austriece au decis în acest context să vină cu oferte cât mai tentante pe piață, să acorde dobânzi la depozite mai atractive decât concurență și să investească mult în imagine.

Raiffeisen Bank a lansat campania Banking 1:1, care oferă oricărui client să-și creeze practic un plan financiar împreună cu un angajat din cadrul băncii. Totul a fost promovat și de campionul la natație, David Popovici care a devenit practic ambasadorul Raiffeisen, care a promis că-l va sponsoriza în perioada următoare.

Nici BCR nu s-a lăsat mai prejos și a venit cu o ofertă similară, încercând să îngroape chiar proiectul colegilor de țară. În plus, au insistat și ei la fel de mult cu promovarea acestei idei.

Cu ce campanie atractivă vine BCR

Banca nu mai trebuie să fie acel loc în care vii doar să plătești facturi sau să depui bani în contul tău. Ci spațiul din care obții idei despre cum îți schimbi viața, cum ți-o transformi în mai bine pentru tine și cei dragi. Deschidem discuții simple și sincere despre bani cu oamenii care ne calcă pragul din dorința de a le propune soluții concrete pentru planurile și obiectivele lor de viață.

Este o schimbare de paradigmă la care lucrăm de mai mulți ani, învățând din interacțiunile pe care le-am avut, în ultimii șase ani, cu 600.000 de oameni în cadrul programului Școala de bani„,  a spus Dana Dima Demetrian, VP Retail & Private Banking BCR.

Din ianuarie 2022 peste 130.000 de români au trecut prin experiența serviciului de coaching financiar de la BCR, prin care și-au creat un plan de inteligență financiară pe termen lung.

„Ieri am discutat cu invitați și jurnaliști despre platforma de analiză, ce își doresc românii, care sunt preocupările lor pentru viitor, și cum putem ajunge la un proces de decizie mai simplu. Platforma de diagnostic financiar este disponibilă în toate hub-urile BCR, iar colegii din BCR ajută în fiecare zi în crearea planului financiar pentru fiecare dintre noi”, este anunțul celor de la BCR.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate