Economie

Aveți asigurare auto RCA la această companie? Din septembrie nu va mai fi valabilă, chiar dacă vă expiră mai târziu. Ce trebuie să faceți pentru a fi asigurați în continuare

Aveți asigurare auto RCA la această companie Din septembrie nu va mai fi valabilă chiar dacă vă expiră mai târziu. Ce trebuie să faceți pentru a fi asigurați în continuare

Falimentul Euroins, care era și lider pe piața asigurărilor, a creat mari probleme pentru sute de mii de șoferi. Sunt foarte mulți cei care au optat pentru polițe auto RCA la această companie, dar puțini știu că începând cu 8 septembrie 2023 vor fi complet descoperiți, chiar dacă încă mai au câteva luni în care ar trebui să fie asigurați.

Conform legii, după ce Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a Euroins România, poliţele RCA emise de această companie mai sunt valabile 90 de zile, respectiv până pe 8 septembrie 2023, după care expiră automat. Așadar șoferii care au în mașină asigurări de la Euroins trebuie să știe că de la acea dată vor fi descoperiți.

Ce trebuie să facă pentru a nu avea probleme? În primul rând, este clar că se vor pierde bani, bani care pot fi recuperați dacă faceți o cerere către Fondul de Garantare a Asiguraților pentru a cere despăgubiri. Procesul ar putea fi unul de durată, dar nimic nu vă împiedică să faceți aceste demers.

Ce trebuie să faceți pentru a fi în legalitate și a avea asigurarea auto RCA obligatorie

Apoi indicat este să vă căutați un alt asigurator și să nu luați în calcul doar prețul mic, ci și cât de sigură pare companie. Desigur este greu de estimat acest lucru, în contextul în care Euroins era lider de piață și avea o cotă imensă în România.

Conform unor calcule efectuate de jurnaliștii de la Ziarul Financiar, şoferii români care nu îşi denunţă poliţele auto de la Euroins, iar valabilitatea lor ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2023 pierd aproximativ 300 de lei și asta pentru că în general prețul asigurărilor auto a fost în medie de 1200 lei, adică 100 lei pe lună.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate