Economie

Ai contract cu ENEL sau alt furnizor de energie și vrei să treci la Hidroelectrica? Acum este momentul: compania a dat cea mai bună veste pentru români

Ai contract cu ENEL sau alt furnizor de energie și vrei să treci la Hidroelectrica Acum este momentul compania a dat cea mai bună veste pentru români

Hidroelectrica s-a concentrat mulți ani doar pe abonații mari, însă odată cu liberalizarea prețului la energie a început să primească cereri și de la clienții casnici. Astfel într-un timp record a ajuns la aproape 500.000 de consumatori de acest tip, ceea ce le-a bulversat tot sistemul de emitere a facturilor.

Hidroelectrica are și acum probleme mari la acest capitol. ANRE a amendat compania cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor.

Compania Hidroelectrica vine, însă cu vești bune în sfârșit. Pe lângă faptul că are o ofertă de preț mic la energie valabilă până la 30 iunie, a anunțat că în sfârșit a început să trimită miercuri 31 mai 2023 facturile pe luna decembrie 2022. Asta după ce în luna aprilie a emis facturile pe lunile septembrie 2022, începând cu 11 aprilie, și octombrie 2022, începând cu 22 aprilie. Pe 5 mai au fost emise cele pe noiembrie.

Cum vin facturile de la Hidroelectrica?

Facturile continuă să vină pe mail cu următorul mesaj: „Din motive tehnice, “Sold la data emiterii facturii” este actualizat numai până la data de 30.11.2022, dată până la care au fost procesate încasările.”

Scadența pentru facturile emise acum este 17 iulie 2023.

În urmă cu aproximativ două săptămâni,Bogdan Buciu, consilier al președintelui directoratului Hidroelectrica spunea pentru Hotnews.ro că “Hidroelectrica va începe să emită de săptămâna viitoare facturile pe luna decembrie, iar aplicația de plăți pe mobil pentru clienți este în teste și ar trebui să fie disponibilă gratuit pentru Android și iOS în acest an”.

Termenul de emitere a facturilor nu a fost, însă, respectat, iar despre aplicație, reprezentanții Hidroelectrica vorbesc încă de la începutul anului. Așa că rămâne de văzut dacă de data aceasta termenele vor fi respectate.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate