Economie

Ai cont sau card la ING Bank? Banca a luat o decizie radicală: va fi o schimbare mare pentru clienți

Ai cont sau card la ING Bank Banca a luat o decizie radicală va fi o schimbare mare pentru clienți

ING Bank vine cu un anunț interesant despre credite, dobânzi și nu numai. S-ar părea că în ciuda inflației, mulți români ajung să fie tentați de noile oferte.

Laurențiu Mihăilescu, director pentru piețe financiare la ING Bank România, a vorbit la un eveniment recent organizat despre investiții, dar și despre situația din sistemul bancar.

Potrivit acestuia, piața bancară ar urma să performeze în continuare. Ofertele vor fi sub rambursări până la finele anului, iar inflația are șanse mari să scadă și ea.

Iar investitorii sunt cei care confirmă aceste premize. Oficialul de la ING Bank spune cu numeroase persoane au devenit interesate în ultima perioadă.

”Trecerea la piața emergentă s-a făcut în 2013, când România a intrat într-un indice calculat de o bancă mare americană, GBI-EM, și atunci a fost un declic. Înainte de asta mergeam la Londra să mă întâlnesc cu investitori și aveam 2-3 întâlniri. Acum, când merg, sunt 25 de întâlniri în 3 zile, toată lumea vrea să ne vadă”, spune Laurențiu Mihăilescu la evenimentul ”Profit Piața de Capital.forum Soluțiile dezghețării piețelor și depășirea crizelor – Ediția a III-a”.

Interesul investitorilor și legătura cu ING Bank

Acesta confirmă faptul că a existat un an dificil din punct de vedere financiar. De asemenea, finanțarea netă până la finalul anului este și ea una negativă.

Totuși, nu este exclus ca totul să se schimbe în perioada următoare. S-ar părea că mulți investitori externi sunt și ei tentați de România.

”Ca anul acesta, într-adevăr, cred că nu a mai fost un an în care Ministerul de Finanțe să vândă așa cu ușurință o medie de puțin peste 10 miliarde de lei titluri de stat într-o lună.

Finanțarea netă este făcută, practic de acum până la finalul anului este negativă, până la finalul anului vor fi mai multe rambursări decât emisiuni, ceea ce este o premieră, nu s-a mai întâmplat la acest moment al anului până acum. În mare parte, asta se datorează sentimentului investitorilor externi, care văd România foarte bine”, arată Mihăilescu.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate