Economie

Ai cont deschis la ING Bank, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank? Probleme mari pentru milioane de clienți. Dispar banii din cont

Ai cont deschis la ING Bank Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank Probleme mari pentru milioane de clienți. Dispar banii din cont

Alertă de ultimă oră în rândul clienților ING Bank, Banca Transilvania, dar și Raiffeisen Bank. Dispar banii de pe card, iar riscurile sunt foarte mari.

Directoratul pentru Securitate Cibernetică vine cu un anunț de ultimă oră. Există o rețea de escroci sentimentali care au luat în vizor persoane singure sau divorțate.

ING Bank şi Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la înşelătoriile ”romantice”, care iau amploare.

Conform surselor citate, cele mai populare măşti folosite de infractorii romantici sunt ale unor actori celebri sau personalităţi publice, soldaţi sau medici în misiune, dar şi oameni de afaceri sau investitori aflaţi în situaţii dificile temporare.

Referitor la rscrocii sentimentali, aceștia vizează frecvent seniorii, profitând de vulnerabilitatea lor emoţională, dar şi de faptul că sunt mai puţin familiari cu pericolele din mediul online.

Și clienții Banca Transilvania, BCR ori Raiffeisen Bank trebuie să țină cont de acest avertisment pentru că escrocii nu se uită la numele băncii, ci mai degrabă la situația în care respectiva persoană se află.

Avertismentul ING Bank pentru clienți

”ING Bank şi Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la înşelătoriile romantice, care iau amploare în luna iubirii, exploatând emoţiile potenţialelor victime.

Cele mai populare măşti folosite de infractorii romantici sunt ale unor actori celebri sau personalităţi publice, soldaţi sau medici în misiune, dar şi oameni de afaceri sau investitori aflaţi în situaţii dificile temporare”, anunţă banca.

Totodată, un reprezentat ING Bank a explicat cum funcționează noile fraude, dar și la cât timp ajung să acționeze escrocii. Unele persoane nici măcar nu își dau tema cum se întâmplă totul.

„După stabilirea relaţiei şi crearea unui sentiment de apropriere şi încredere, invariabil, apar cererile de ajutor financiar. Frecvent, sunt invocate urgenţe de sănătate, accidente, conturi bancare blocate sau documente pierdute, adică diferite situaţii dramatice, care necesită întotdeauna bani. Astfel, militarul în misiune poate solicita bani pentru a se întoarce acasă sau pentru a accesa o sumă mare de bani blocată într-un cont bancar sau într-o ţară străină.

Sau poate este o personalitate publică care a suferit un accident grav. Sau un antreprenor de succes care a avut o problemă neaşteptată în timpul unei călătorii de afaceri şi cere un împrumut temporar, cu promisiunea de a restitui suma în cel mai scurt timp. Indiferent de povestea creată, ea este mereu presărată cu ghinioane sau accidente suspecte, care trebuie să reprezinte importante semnale de alarmă”, afirmă Alin Becheanu, head of Faud Monitoring & Prevention, ING Bank România.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate