După ce Egiptul ajunsese destinația favorită a românilor în perioada de iarnă, acum iată că Iordania atrage tot mai mulți turiști, care sunt destul de încântați de ceea ce găsesc în fabuloasa țară. Experiențele sunt diverse și cu siguranță nu veți regreta vacanța fie că v-a plăcut foarte mult, fie că va dispălcut.
Bizar, nu? Trebuie să mergeți acolo ca să înțelegeți. Iordania este genul de provocare pe care trebuie să o duci la bun sfârșit măcar o dată în viață. La finalul drumului oricum ar fi vei rămâne cu o serie de lecții învățate, care te vor încânta pozitiv.
Cum a fost vacanța mea în Iordania cu Christian Tour puteți citi AICI. Cred că este foarte important să citiți acest articol înainte să vă îmbracați.
Raluca Hatmanu, un renumit consultant în turism și o devoratoare de călătorii a mers și ea pentru prima dată în Iordania și a lăsat un review chiar pe pagina ei de facebook. Vă las și opinia ei, tocmai a vedea cât de diferită poată fi Iordania. Experiențe diferite în aceeași țară, în aceleași locuri, cu aceiași locuitori.
Review vacanță Iordania. „Dacă inventatorul semnalizării ar ajunge în Iordania, sigur ar intra în depresie să constate că sistemul pe care l-a creat cu gândul că va salva vieți în trafic e ignorat de absolut toți șoferii. Ba mai mult, și oglinzile retrovizoare sunt opționale, iar când șoferul iordanian vrea să treacă de pe o bandă pe alta, pur și simplu smucește volanul. Nici nu e de mirare că nu am văzut vreo mașină teafără, fără zgârieturi, bare înfundate ori faruri sparte.
Dar șofatul a fost singurul meu coșmar zilele astea în care am bătut Iordania de la sud la nord, sute de kilometri. Modul în care conduc băieții ăștia – în general niște rable ruginite care abia se țin pe roți – m-a marcat atât de tare încât și noaptea visam că-mi cedează frânele fix când trebuia să evit un accident. Din fericire, drumurile mi-au fost mai mult prin pustietate, unde întâlnirile cu mașinile au fost mai rare decât cele cu cămile.
Spuneam că șofatul a fost singurul stres pentru că, în rest, Iordania este cea mai sigură destinație vizitată până acum și locul în care am aflat cu adevărat sensul cuvântului „ospitalitate”.
Atâtea fețe zâmbitoare nu am văzut nici în Thailanda. Am obosit să răspund „thank you” tuturor oamenilor care ne întâmpinau cu „Welcome to Jordan” indiferent că eram în deșert, pe străzi ori în bazar. Din cofetării nu am plecat fără baclavale din partea casei. Relevant este gestul unui vecin de masă dintr-un bar în Amman care, în timp ce urmăream meciul Argentina-Australia, mi-a dăruit două mandarine din grămăjoara lui de pe masă. Pur și simplu.
Nu știu dacă ăsta e spiritul iordanienilor sau dacă e politică de stat, dar, ca turist, nu m-am simțit nicăieri atât de binevenită, iar acel „Welcome to Jordan” nu mi-a părut doar un automatism. Sigur voi reveni în această țară care m-a impresionat nu doar cu peisaje care îți taie respirația și ți se imprimă în suflet, cu mii de ani de istorie, cu o bucătărie de nu te înduri să lași ceva în farfurie, ci și cu oamenii ei calzi și primitori.”, a scris Raluca Hatmanu pe pagina ei de facebook.