Travel

Noua stațiune din România care a fost luată cu asalt de turiștii străini. Nu este deloc scump, dar are ceva unic în lume

Noua stațiune din România care a fost luată cu asalt de turiștii străini. Nu este deloc scump dar are ceva unic în lume

Puține zone din țară se pot lăuda că adună, într-un areal relativ restrâns, atâta bogăție și frumusețe precum triunghiul tinerelor stațiuni băcăuane – Târgu Ocna – Moinești – Dărmănești, iar George Mihai si Andreea Străvoiu, gazdele emsiunii ROVentura de la Kanal D, ne vor purta pașii prin Bacăul Montan, pe urmele rătăcite ale uzilor, care au avut parte, anul acesta, de un prim festival dedicat lor, organizat la Dărmăneşti.

Facem și un popas delicios la Târgu Ocna, dar ne continuăm periplul și până la Moinești, unde suntem martori la dezvoltarea uneia dintre cele mai tinere stațiuni de din tara.

Până să aflăm povestea războinicilor de temut, facem un popas la Târgu Ocna, prima perlă a Bacăului. Sarea, gazele și petrolul au fost dintotdeauna cele mai importante resurse, pe a căror exploatare s-a putut clădi stațiunea din zilele noastre, Târgu Ocna devenind un loc în care îți dorești să ajungi.

Cea mai frumoasă stațiune nouă

Pornim de pe Valea Trotușului până pe cea a Uzului, la Dărmănești, un diamant neșlefuit al Turismului românesc, unde realizăm că zona Bacăului Montan ascunde povești una și una, de pe care oamenii locului încearcă să șteargă praful uitării.

Cine erau uzii vom putea afla odată ce ajungem la Dărmănești în perioada festivalului și a paradelor de pe străzile orașului.

Ziua și noaptea se împletesc la Dărmănești, în mirosuri și acorduri divine iar noi ne vom continua periplul, pentru a face o ultimă oprire la Moinești, loc în care vom admira singura rezervație naturală de pin negru din județ și una dintre puținele arii protejate de acest fel din țară, dar și pentru a ne bucura de una dintre cele mai tinere stațiuni de la noi.

Nu ratați o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate