Investigații

Cea mai înfiorătoare știre. Ați auzit de medicul Beatrice Mahler, invitată permanent la TV? Dar de dr. Cornel Petreanu? Povestea care vă va revolta și întrista la maxim

Cea mai înfiorătoare știre. Ați auzit de medicul Beatrice Mahler invitată permanent la TV Dar de dr. Cornel Petreanu Povestea care vă va revolta și întrista la maxim

O poveste extrem de tristă și revoltătoare. Dr. Cornel Petreanu era cel mai bun chirug toracic din România. Era recunoscut pentru talentul și abilitățile lui deosebite. Ieri a murit într-un accident de mașină, care pare mai degrabă o sinucidere. A intrat direct într-un parapet.

Acesta era anchetat de DNA pentru luare de mită, dar NU pacienții i-au făcut plângerea penală, ci șefa lui, dr. Beatrice Mahler, managerul Institului Marius Nasta, despre care se spune că ar fi ajuns în funcție datorită relației extrem de stranse cu fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog. Eu am întrebat pacienți și toți au spus că medicul NU a condiționat niciodată actul medical. Cine voia să dea o atenție, o dădea. Cine nu, nu! De altfel și în țările vestice și mai ales în Austria, medicii primesc recompense de la pacienți. Repet, dă cine vrea!

Despre Beatrice Mahler se știe că A FOST PROPULSATĂ ÎN FUNCȚII politic și că nu a excelat nici în facultate și nici ca medic. Ea a terminat studiile la Facultatea de Medicină de la Oradea, o instituție mai slab cotată decât celelalte de acest tip. Tot acolo a absolvit și fostul ministru, Florian Bodog. Ambii au fost mai întâi asistentă, respectiv brancardier, ne-au dezvăluita surse din zona medicală.

Un medic de geniu, sinucis sau ucis de invidia din jurul lui?

Se mai știe și că dr. Cornel Petreanu era un geniu și că toți pacienții îl doreau pe el. Reușea imposibilul, în timp ce șefa lui… cam pauză pe plan profesional. Cel puțin așa spun profesioniștii din domeniu. În schimb, ea este foarte bogată și mă întreb dacă din salariul ăla de 15.000 de lei de la spital.

Mă întreb cum doarme noaptea această doamnă. Apare la TV, minte cu nerușinare că nu avea cunoștință de dosar, când de fapt ea l-a construit. Mi se face greață! Dacă ar fi fost asumată, alta era povestea, dar este mincinoasă și parșivă.

În România, din păcate, sunt foarte, foarte mulți medici slabi. Iar cei cu potențial sunt distruși în general de colegii invidioși. Deși nu l-am cunoscut, îmi pare foarte rău pentru dr. Cornel Petreanu și mai ales pentru pacienții care îl așteptau. Vor fi și alți medici de top care se vor scârbi după povestea asta și să vedem unde mai mergem când suntem bolnavi.

Probabil nu știți, dar chirurgii toracici sunt foarte puțini, chiar și la nivel internațional. Noi avem câțiva de top, dar iată ce li se întâmplă din cauza unora fără talent, dar cu papagal și susținere politică.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult