Travel

Locul secret din România care a adăpostit o celebră închisoare. Aici se întâmplă fenomene stranii. Mulți turiști din străinătate vin aici anual

Locul secret din România care a adăpostit o celebră închisoare. Aici se întâmplă fenomene stranii. Mulți turiști din străinătate vin aici anual

Un loc frumos din România a fost, cândva, adăpost pentru o închisoare celebră. Acum, locul este vizitat de foarte mulți turiști, dar nu mulți știu detaliile.

Locul frumos din România este, de fapt, Cetatea Făgărașului. Ea se află în centrul municipiului Făgăraș, județul Brașov.

Construcția fortăreței a început în 1310, înlocuind o fortificație anterioară din secolul al XII-lea, făcută din pământ și lemn. Principalul obiectiv strategic care a stat la baza construirii acestei fortărețe a fost acela de a proteja regiunea de sud-est a Transilvaniei de invaziile tătare și otomane.

În anul 1630, șanțul de apărare care înconjoară cetatea a fost extins și a fost conectat în mod ingenios la râul Olt printr-un canal ascuns. O intrare a fost fortificată cu un pod retractabil. Ulterior, pivnițele subterane au fost transformate în temnițe, servind ca loc de detenție pentru șerbii răzvrătiți.

cetatea fagarasului

Locul din România care a găzduit o închisoare celebră

În 1657, prințesa contesă Zsuzsanna Lorántffy, care era căsătorită cu principele Gheorghe Rákóczi I și deținea controlul asupra Cetății Făgărașului, a înființat prima școală din Făgăraș cu predare în limba română. Această instituție de învățământ a funcționat cu sprijinul prințesei.

Cu toate acestea, după ce Transilvania a intrat sub stăpânirea habsburgică în 1696, austriecii au preluat controlul asupra Cetății Făgărașului. Ulterior, aceasta a fost reconvertită în cazarmă militară începând cu 1699 și a servit și ca închisoare militară.

Din 1948 până în 1960, cetatea a fost folosită ca loc de detenție pentru cei care se opuneau regimului comunist din regiunea Țara Făgărașului.

S-a transformat într-una dintre închisorile din cadrul sistemului mai larg al Gulagului românesc, găzduind în principal deținuți politici în acea perioadă.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate