Politică

Final de drum pentru Marcel Ciolacu. Ce s-a întâmplat cu premierul României în ultimele 24 de ore. Situația este critică

Final de drum pentru Marcel Ciolacu. Ce s-a întâmplat cu premierul României în ultimele 24 de ore. Situația este critică

A fost nevoie de doar câteva ore de la publicarea draft-ului care prevede o serie de măsuri fiscale care îngroapă clasa de mijloc pentru ca Marcel Ciolacu să scadă enorm în popularitate. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje negative la adresa premierului, dar cei mai criticați sunt liberalii, care își încalcă practic ideologia de partid.

În acest context, Marcel Ciolacu se întâlnește chiar acum cu Marcel Boloș, ministrul de Finanțe pentru a discuta despre măsurile care sunt trecute deja în ordonanța austerității. Probabil, după presiunea enormă făcută de mediul de afaceri, dar și de ONG-uri vor apărea modificări în document.

Marcel Ciolacu visează să candideze la prezidențiale și este foarte atent la imaginea sa. Dacă numele lui se va lipi de ordonanța austerității își poate lua rămas bun de orice idee legată de Palatul Cotroceni. Așa că este greu de crezut că va merge până la capăt cu aceste măsuri fiscale, catalogate de mult drept aberante.

Cei din IT, dar și ONG-urile, critici dure la adresa Guvernului Ciolacu

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii atrage atenția Guvernului că, prin măsurile fiscale pe care le discută fără consultarea industriei, riscă să scoată România de pe harta competitivității la nivel regional, transmite RRA, potrivit Rador.

Impozitarea veniturilor salariale din IT peste pragul de 10.000 lei brut este ca și cum a-i elimina aproape de tot facilitățile de până acum din domeniu, pentru că patru din cinci programatori au astfel de salarii.

Și ONG-urile au pornit o avalanșă contra Guvernului Ciolacu pentru că se taie posibilitatea de a primi sponsorizări ca și până acum. Cei care au microîntreprinderi de asemenea i-au taxat foarte dur pe cei din executiv după ce a crescut pragul de impozitare de la 1 la 3% și apoi impozitul pe dividende de la 5 la 8 și acum la 10%.

Liderul USR, Cătălin Drulă, afirmă că PNL este azi „partidul care spoliază mediul privat din România, antreprenorii, clasa de mijloc, activitățile independente pentru a hrăni clientela nesătulă de partid”, un partid cu liberal doar în nume care supraimpozitează și taxează tot ce prinde, lovește în mediul de afaceri, împinge la faliment sau la negru activitatea economică.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult