News

Veste tristă despre Sorana Cîrstea! Pe ce loc a coborât în clasamentul WTA și cât a reușit să urce și Simona Halep. Topul complet al româncelor din tenis

Veste tristă despre Sorana Cîrstea Pe ce loc a coborât în clasamentul WTA și cât a reușit să urce și Simona Halep. Topul complet al româncelor din tenis

Simona Halep speră să-și recupereze clasamentul WTA pierdut, dar momentan oficialii nu au ajuns la un consens pe ecuația complicată a româncei. În mod normal, aceasta ar trebuie să primească înapoi punctele pierdute și să i se scadă doar cele din primele nouă luni de suspendare.

Momentan Simona Halep figurează în clasamentul WTA pe locul 1143, având doar 10 puncte primite după primul tur al turneului de la Miami. Mai are drum lung până la a ajunge pe un loc care să-i confere posibilitatea să se califice direct pe tablourile principale ale marilor competiții.

O alte veste tristă vine și pentru Sorana Cîrstea. Deși în urmă cu un an a ajuns până în semifinale, sportiva din Târgoviște s-a declarat mulțumită de evoluția ei de la Miami, unde a bifat doar optimi. Ea a fost învinsă chiar de câștigătoarea turneului, Danielle Collins, aflată în mare formă în această perioadă.

Clasament WTA pentru româncele din tenis

Sorana Cîrstea a început turneele americane de pe locul 22, dar le termină pe 29. Așadar o cădere de șapte locuri pentru prima rachetă a României.

Ana Bogdan se menține pe poziția 6, iar Jaqueline Cristian a mai pierdut un loc, fiind pe 83 acum. Și aici se termină cu româncele în top 100, dar în mod cert Irina Begu, absentă în ultimele 7 luni din cauza unei accidentări, va reveni unde-i este locul.

Ea a reușit o finală la turneul WTA 125 de la Antalya și se află acum pe poziția 115.

În primele 200 de jucătoare ale lumii se mai află  Gabriela Ruse – 168, Irina Bara – 178 și Miriam Bulgaru – 185. Anca Todoni, marea speranță a tenisului românesc a urcat și ea 9 poziții și se află pe locul 217, iar Andreea Mitu și Cristina Dinu stau și ele aproape de top 200, situându-se pe locurile 224 și 233.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate