News

Universitatea care oferă toamna aceasta încă 20 de locuri fără taxă la Medicină. Ce alte facultăți, tot fără plată, mai sunt disponibile. Înscrierile au loc până pe 13 septembrie.

Universitatea care oferă toamna aceasta încă 20 de locuri fără taxă la Medicină. Ce alte facultăți tot fără plată mai sunt disponibile. Înscrierile au loc până pe 13 septembrie.
Foto: georgetown.edu
04 sept. / 15:00

Mai multe universități din România au dat start celei de-a doua sesiune de admitere din anul 2024. Așadar cei care nu și-au găsit încă locul potrivit, unde să studieze mai au încă șansă să aleagă pe ce drum vor merge cu studiile în următorii ani.

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava are în ofertă în momentul de față 600 de locuri fără taxă și aproximativ 1.600 de locuri cu taxă, la toate programele de studii. Înscrierile au loc până pe 13 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, respectiv 12 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Cel mai mare interes este acordat celor 60 de locuri la programul de studii universitare de licență în Medicină (6 ani de studiu – 360 de credite), dintre care 20 de locuri fără taxă și 40 de locuri cu taxă, la care se adaugă 6 locuri fără taxă pentru românii de pretutindeni. Este o facultate nou înființată. Practic cei care încep în 2024, vor fi prima generație de absolvenți ai USV.

Proba scrisă va fi susținută de candidați în data de 13 septembrie. Informații detaliate privind procesul de înscriere, probele si tematica de concurs pot fi consultate pe pagina web a Facultății de Medicină și Ştiințe Biologice Suceava ( https://fmsb.usv.ro/).

O altă premieră din cadrul acestei sesiuni de admitere constă în introducerea în oferta universității a primelor programe de învățământ universitar de licență în format dual, cu durata de 4 ani. În total, sunt 18 astfel de programe înființate în România, iar cinci dintre ele sunt dezvoltate la Suceava, informează publicația locală ObiectivdeSuceava.ro.

Sunt și locuri cu bursă

Facultatea de Inginerie Electrică și știința Calculatoarelor face înscrieri pentru învățământ dual la specializările Calculatoare, Automatică și informatică aplicată și Sisteme electrice, iar Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică la specializările Inginerie Mecanică și Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

Sunt 150 de locuri disponibile, din care 95 de locuri fără taxă și cu bursă, și alte 55 de locuri cu taxă, la care se adaugă 8 locuri fără taxă și cu bursă, pentru etnicii români de pretutindeni. Informații suplimentare se pot obține de pe paginile web ale facultăților (https://fiesc.usv.ro, https://fimar.usv.ro).

În privința locurilor fără taxă la programele de licență, sunt disponibile 404 locuri, dintre care 28 de locuri la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, în cadrul a șase specializări, 6 locuri la specializarea Kinetoterapie și motricitate specială, 50 de locuri la Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiința Calculatoarelor, alte 16 de locuri sunt la Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică, la Facultatea de Istorie și Geografie sunt 65 de locuri bugetate, la Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării 35 de locuri, la Facultatea de Medicină și Ştiințe Biologice 37 de locuri fără taxă, iar la Facultatea de Silvicultură alte 43 de locuri bugetate sunt disponibile.

Pentru a fi admiși, candidații trebuie să se înmatriculeze în perioada 17 – 20 septembrie, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Precizăm și faptul că, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. De asemenea, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 900 și 1800 lei pe lună, timp de 12 luni.

Rezultatele finale ale sesiunii de admitere de toamnă vor fi publicate pe 23 septembrie.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate