News

Toate mașinile electrice de pe piață au această problemă gravă! Experții germani au făcut totul public. La ce trebuie să fie atenți și românii

Toate mașinile electrice de pe piață au această problemă gravă Experții germani au făcut totul public. La ce trebuie să fie atenți și românii
Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Chiar dacă în urmă cu câțiva ani, mașinile electrice erau prezentate ca minunile care vor rezolva multe dintre problemele de mediu, iată că în contextul actual, situația nu se prezintă deloc roz. De exemplu, în Elveția chiar s-a pus probleme interzicerii vânzărilor de astfel de autovehicule și asta pentru a face economie la energie.

După cum spune și numele, mașinile electrice funcționează pe curent. Iar bateria se termină destul de repede și cum nu se găsesc stații chiar peste tot, nu de multe ori se întâmplă să aibă loc blocaje pe drumuri publice sau austrăzi pentru că șoferii nu au fost suficient de atenți sau nu au avut unde să-și încarce vehiculul.

În Germania, unde sunt destul de multe mașini electrice care circulă, se întâmplă tot mai des să apară ambuteiaje din cauza bateriilor goale. Experții vin și cu sfaturi pentru șoferi. În România, însă situația ar fi mult mai gravă dacă s-ar întâmpla astfel de lucruri pentru că sprijinul este mai mic și mai greu acordat.

Mașinile hibrid, o soluție mai bună?

Așa că momentan, mașinile hibrid par o soluție mult mai convenabilă și chiar mai ieftină. Dacă un vehicul electric se strică sau rămâne în pană, costurile rezolvării situației sunt destul de mari.

„Din ce în ce mai multe vehicule electrice circulă pe strazile din Germania. Dar odată cu creșterea numărului acestor vehicule, tot mai multe mașini electrice cu bateriile goale ajung pe marginea autostrăzilor. Este și mai rău, însă, când șoferul nu mai poate trage mașina pe o parte.

Acest lucru se poate întâmpla rapid într-un ambuteiaj, de exemplu. Mulți șoferi transpira când își imaginează un astfel de scenariu. Pentru că, dacă ai un motor cu ardere care a rămas în pană, poți pur și simplu să folosesti o canistră de carburant pentru a ajunge la cea mai apropiată benzinărie. Acest lucru nu este posibil cu masina electrică. Într-un astfel de caz, experții recomandă să rămâi calm și să urmezi sfaturi practice.

Experții vor să înlăture frica de blocaje a șoferilor cu mașini electrice. O purtătoare de cuvânt a explicat că bateriile goale sunt „doar în foarte puține cazuri cauza defecțiunilor”. Cu toate acestea, experții recomandă să planificați bine o călătorie, deoarece blocajele în trafic pot apărea rapid, mai ales vara. Dacă mașinile electrice rămân blocate pe autostradă cu bateria descărcată, serviciul de depanare poate oferi un remediu. În prezent, însă, acest lucru funcționează doar prin tractarea vehiculului”, scrie Karlsruhe-Insider.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate