News

METEO. Vremea se schimbă din nou. Ce temperaturi vom avea până la sfârșitul acestei săptămâni. Vor fi constante. Prognoza ANM actualizată

METEO. Vremea se schimbă din nou. Ce temperaturi vom avea până la sfârșitul acestei săptămâni. Vor fi constante. Prognoza ANM actualizată

METEO. După o zi de luni, 1 aprilie, în care termometrele au arătat peste 30 de grade în mai multe localități din țară, a urmat o serie de avertizări meteorologice din cauza rafelelor de vânt deosebit de puternice. În Capitală, mai mulți copaci au fost doborâți, dar din fericire nu s-au înregistrat și tragedii.

De miercuri, intensificările de vânt se vor liniști considerabil, dar vor mai fi prezente la munte în special. Temperaturile scad și ele cu aproximativ 10 grade comparativ cu ziua de luni, dar va fi destul de cald în continuare. Diminețile și serile sunt în continuare destul de reci, așa că nu plecați din casă fără o jachetă de rezervă.

Ca și luna martie, aprilie va veni cu multe fenomene extreme, iar schimbările de vreme vor fi la ordinea zilei.

Prognoza ANM actualizată

Elena Mateescu, directorul ANM a vorbit la Antena 3 CNN despre prognoza meteo pe următoarele zile și a arătat că temperatura media până la finalul acestei săptămâni va fi de 23-24 de grade.

”Miercuri, intensificările de vânt vor fi în diminuare, vor mai fi prezente în mod deosebit în Carpații Orientali, cu rafale de 70-90 km/h, dar și local în partea de nord, nord-est și centru a țării.

Din punct de vedere termic, deja temperaturile vor fi în scădere, mai ales în regiunile intracarpatice. Acolo, valorile termice nu vor mai depăși 10-15 grade Celsius, o diferență cu mai mult de 10 grade față de ceea ce am consemnat ieri.

De miercuri, ecartul termic la scara întregii țări va fi cuprins, până la sfârșitul acestei săptămâni, cu mici variații, între 15 până la 23…24° de grade Celsius”, a spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate