News

Singurii pensionari care NU primesc niciun ban în plus la pensie! De ce veniturile lor sunt blocate

Singurii pensionari care NU primesc niciun ban în plus la pensie De ce veniturile lor sunt blocate

Unii pensionari nu primesc niciun ban în plus la pensie după majorarea de la 1 septembrie. De ce și cum e posibil ca veniturile lor să fie blocate la aceste sume?

Deși a fost anunțat oficial faptul că nicio pensie nu va scădea, există unele pensii care rămân la aceeași valoare. Cine sunt pensionarii aflați într-o astfel de situație?

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater” a explicat la Antena 3 CNN care sunt categoriile de pensionari care vor fi dezavantajate în toamnă.

Deși într-adevăr, sunt așteptate creșteri semnificative, din păcate nu toată lumea se va bucura de ele. Unii pensionari vor rămâne la pensia de doar 1280 de lei pe lună și de la 1 septembrie 2024.

„În momentul în care se va aplica recalcularea, cel care are 4.600 va trece la 6.300, cel care are 6.000 va trece la 6.300 şi cel cu 7.500 rămâne la fel. Deci nu se rezolvă dintr-o dată totul, pentru că e distanță prea mare”, a explicat profesorul.

Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus la pensie

Și totuși cine sunt pensionarii care vor rămâne cu pensii de 1200 de lei și nu primesc niciun ban în plus la majorare? Este vorba despre românii care au un număr mic de ani de muncă. Din păcate, în cazul lor, pensia nu va crește

”Din păcate, sunt printre ei și oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, mă refer aici la cei până în 1.281 lei.

Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare, 100%, pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate.

Dar cei care au vreo 450 de lei, potrivit contribuției lor, dar primesc 1.281 de lei, pe aceștia nu-i mai scoate nimeni de aici o perioadă, pentru că au ani puțini de muncă. Deci cei cu puncte puține, care ar trebuie să aibă mai puțin de 1.281 de lei, dar primesc 1.281 de lei, unii dintre ei vor sări Pârleazul, alții mulți vor rămâne aici„, a explicat Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, la Antena 3 CNN.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate