News

Poți să afli ce pensie vei afla chiar de acasă. Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat. Este nevoie doar de un click

Poți să afli ce pensie vei afla chiar de acasă. Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat. Este nevoie doar de un click

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a oferit detalii despre implementarea unui sistem unitar pentru a sprijini toți beneficiarii. Acesta face parte din PNRR.

Daniel Baciu spune că sistemul informatic din prezent va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural.

„Actualul sistem informatic va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural, oferind servicii complete și integrate beneficiarilor noștri, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii”, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii.

Modificările suferite de platformă

Prin noua platformă se va crea un Spațiu Privat Virtual (SPV) pentru pensionari și asigurați. Ei vor primi informații despre perioada de cotizare, talonul de pensie, decizia de pensionare etc.

Vor putea depune și documente, precum cereri pentru bilete de tratament sau ajutoare de deces, inclusiv dosare de pensie în format electronic.

Sistemul este unul integrat de management al documentelor care permite circulația tuturor documentelor adresate instituției în format electronic, reducând pe cât posibil utilizarea formatului fizic ce provoacă disconfort.

Va fi creat un simulator destinat calculului pensiei, astfel încât fiecare contribuabil din sistemul public să poată estima propriul nivel al pensiei, furnizând o previzibilitate în ceea ce privește statutul său viitor de pensionar.

Aplicația e-Talon va transmite automat talonul de pensie în format electronic pentru fiecare pensionar, conferindu-i acestuia aceeași valoare legală ca și talonul de pensie în format fizic.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate