News

Simona Halep primește cea mai proastă veste posibilă! Este un coșmar mai mare decât acuzațiile de dopaj. Ce s-a întâmplat

Simona Halep primește cea mai proastă veste posibilă Este un coșmar mai mare decât acuzațiile de dopaj. Ce s-a întâmplat

Simona Halep trăiește într-un adevărat coșmar de mai bine de un an. În luna octombrie a anului trecut a fost suspendată din tenisul profesionist și acuzată că s-ar fi dopat cu Roxadustat. După multe luni de așteptare, a primit și cel mai crunt verdict posibil: patru ani de pauză forțată.

Așa cum era de așteptat, Simona Halep a făcut apel la TAS (Tribunalul Arbitrar de la Lausannes), însă șansele de a fi declarată nevinovată sunt minime. Antrenorul ei, Patrick Mouratoglou și-a asumat abia acum greșeala și a spus că echipa lui i-a furnizat româncei un supliment contaminat, dar că nu a știut nimic despre asta.

Declarațiile lui sunt tardive, iar specialiștii sunt de părere că Simona Halep va rămâe suspendată și după verdictul judecătorilor de la TAS. Cel mai fericit deznodământ este văzut de mult ca o suspendare de doi ani.

Dar această nu este cea mai proastă veste pentru sportivă. Se pare că din cauza absenței mari din circuit, tot mai puțini organizatori ar fi dispuși să-i ofere un wild card. Doar românii ar putea să o mai ajute pe Simona cu ceva invitații, dar în ceea ce-i privește pe restul, este mult scepticism.

Probleme mari pentru Simona Halep

Asta ar însemna că fostul lider lider mondial ar trebui să participe la turnee ITF pentru a acumula puncte și a urca în clasament. Acest lucru ar putea dura foarte mult timp, iar vârsta Simonei nu o ajută în acest scenariu.

În trecut, românca s-a numărat printre rivalele Mariei Sharapova, care au criticat-o enorm din cauza scandalului de dopaj. Ba chiar aceasta a susținut că rusoaica nu este îndreptățită să primească wild carduri la turnee. După ce TAS a redus pedeapsa Mariei Sharapova de la doi ani la 15 luni, ea a beneficiat de wild carduri la mai multe competiții puternice.

„Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Sharapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi. Nu pot susţine ceea cea a făcut directorul turneului, dar nici nu îl pot judeca în acelaşi timp”, a fost declarația controversată a Simonei, care acum s-ar putea întoarce împotriva ei.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate