News

Se vor tăia pensiile acestei categorii de români! Foarte mulți pensionari sunt vizați. Câți bani le va lua statul

Se vor tăia pensiile acestei categorii de români Foarte mulți pensionari sunt vizați. Câți bani le va lua statul

Se vor tăia pensiile pentru o categorie de români. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de Partidul Social Democrat. Potrivit unei noi propuneri introduse în Senat, aceștia vor fi oamenii cu pensii mai mici.

Social-democrații au introdus în Senat o propunere de revocare a pensiilor pentru parlamentari. Potrivit expunerii de motive furnizate de inițiatorii proiectului de lege, parlamentarii primesc din 2015 o „indemnizație de limită de vârstă”, care este stabilită în funcție de durata mandatului. Cu toate acestea, această indemnizație nu împiedică deputații și senatorii să primească și o pensie pentru limită de vârstă calculată în conformitate cu reglementările sistemului public de pensii contributive.

„Perioada postpandemică aduce și pentru România posibilitatea accesării unor sume consistente prin Planul Național de Redresare și Reziliență, sume alocate din bani europeni ce vin la pachet cu necesitatea implementării unor reforme. Este și motivul pentru care dorim o reașezare pe baze solide atât a sistemului de pensii de serviciu, cât și a sistemului de indemnizații pentru limită de vârstă acordate parlamentarilor care și-au încheiat exercitarea unuia sau mai multor mandate”, au explicat inițiatorii legii.

Se vor tăia pensiile pentru parlamentari

Social-democrații au subliniat, de asemenea, necesitatea unor măsuri legislative pentru a aborda inegalitățile existente în cadrul sistemului.

„De aceea, e nevoie de măsuri legislative care să șteargă inechitățile din sistem, eliminarea indemnizației pentru limită de vârstă a parlamentarilor fiind una din aceste măsuri de înlăturare a discriminării față de persoanele care beneficiază de pensii pe criteriul contributivității.

Având în vedere situația de criză prin care trece țară noastră că urmare a efectelor economice post-pandemie, dar și a conflictului din Ucraina, cu consecințe economice majore și asupra țării, considerăm că parlamentarii ar trebui să fie primii care dau dovadă de solidaritate și respect în cheltuirea banului public în vederea redobândirii încrederii populației în instituțiile publice în general și în instituția parlamentului, în special”, se arată în expunerea de motive.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate