News

Se taie câte 250 de lei din veniturile acestor români. De ce li se vor lua banii oamenilor? Anunț oficial din partea autorităților

Se taie câte 250 de lei din veniturile acestor români. De ce li se vor lua banii oamenilor Anunț oficial din partea autorităților

În curând intră în cont următoarele vouchere de 250 de lei de la stat. Iată că sunt și români care nu le mai primesc, după cum anunță autoritățile.

Românii din categoriile vulnerabile urmează să primească șase vouchere de la stat în valoare de 250 de lei. Acești bani au ca scop achiziționarea alimentelor sau a mesele calde.

Evident, sunt niște reguli clare aici. Pot beneficia de banii de la stat doar românii care au anumite venituri. Pe de altă parte, sunt și persoane care, deși au venituri mici nu pot să primească voucherele de la stat.

Cine sunt persoanele care nu primesc cei 250 de lei de la stat? Românii care nu locuiesc în România și au plecat în străinătate. De asemenea, în această categorie se încadrează și persoanele care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Cine nu mai primește 250 de lei de la stat

Spre exemplu, românii înscriși în stagiul militar nu pot să primească nici ei banii de la stat. De cealaltă parte, primesc cei 250 de lei copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu.

Aceștia trebuie însă să respecte și ei niște criterii și să aibă venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023. Banii sunt acordați și familiilor monoparentale.

Veniturile lunare, pentru un membru de familie trebuie însă să fie însă mai mici sau egale cu 675 de lei. Conform actului normativ, ajutorul de la stat este acordat familiilor care au cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

În același timp, bani de la stat mai primesc și pensionarii din sistemul public de pensii, dar și ”beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023”.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate