News

Se schimbă Codul Rutier! Modificări semnificative la permisele de conducere. La cât timp trebuie reînnoit de acum, în funcție de vârstă

Se schimbă Codul Rutier Modificări semnificative la permisele de conducere. La cât timp trebuie reînnoit de acum în funcție de vârstă

Senatul României a aprobat un proiect de lege care aduce schimbări substanțiale în cadrul Codului Rutier, cu un impact direct asupra șoferilor din întreaga țară.

Proiectul propus aduce modificări atât pentru șoferii mai tineri, cât și pentru cei mai în vârstă, schimbări menite să reglementeze mai bine valabilitatea permiselor de conducere.

Potrivit noilor reguli, șoferii cu vârsta de până la 70 de ani, deținători ai permiselor de categoriile A și B, vor fi obligați să își schimbe permisul o dată la 15 ani, comparativ cu intervalul anterior de 10 ani. Această măsură este bine primită de aproximativ 3.000.000 de șoferi amatori, care vor economisi atât costuri cât și timp prețios asociat schimbării frecvente a permisului.

Permisul va trebui reînnoit odată la cinci ani

Pe de altă parte, conducătorii auto cu vârsta peste 70 de ani vor trebui să reînnoiască permisul la fiecare cinci ani, iar cei care au trecut de 80 de ani vor face acest lucru la fiecare doi ani. Această schimbare vine ca răspuns la o preocupare crescândă pentru siguranța rutieră, având ca obiectiv reducerea numărului de șoferi în vârstă cu afecțiuni care ar putea influența negativ capacitatea de a conduce, contribuind astfel la reducerea accidentelor rutiere cu consecințe grave.

De remarcat este faptul că permisele de conducere emise înainte de intrarea în vigoare a noilor termene de valabilitate își vor menține data inițială de expirare.

Proiectul de lege va trebui să fie adoptat și de Camera Deputaților, după care va fi promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate