News

Se dau 250 de lei, bani de la stat ca ajutor în luna aprilie! Pe ce dată ar trebui să primească suma în cont milioane de români

Se dau 250 de lei bani de la stat ca ajutor în luna aprilie Pe ce dată ar trebui să primească suma în cont milioane de români

Cardurile sociale sunt un ajutor de la stat de care beneficiază 2,5 milioane de români. Banii se acordă de șase ori pe an – asta înseamnă 6 tranșe de câte 250 de lei. Oficialii au anunțat, așadar, când vor intra banii aferenți lunii aprilie pe aceste carduri.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut publică data la care vor fi încărcate cardurile sociale pentru alimente în luna aprilie. Conform anunțului oficial postat pe pagina de Facebook a MIPE, sprijinul de 250 de lei, acordat o dată la 2 luni, va fi virat pe carduri în perioada 15-25 aprilie 2024.

Acest ajutor financiar este destinat aproximativ 2,5 milioane de persoane din diverse categorii sociale, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Începând cu acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru achiziționarea alimentelor sau pentru mese calde.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanța acestui sprijin și a menționat că, în cursul anului 2024, cardurile vor fi alimentate de șase ori, în lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Cine sunt românii care beneficiază de acest ajutor

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României includ persoanele cu handicap, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, familiile monoparentale, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, precum și persoanele fără adăpost conform prevederilor legale în vigoare.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate