News

Se dau 2.500 de lei, bani de la stat, pentru cei care vor să cumpere ochelari. Trebuie să lucreze în acest domeniu. Ce condiții mai trebuie îndeplinite pentru a primi această sumă

Se dau 2.500 de lei bani de la stat pentru cei care vor să cumpere ochelari. Trebuie să lucreze în acest domeniu. Ce condiții mai trebuie îndeplinite pentru a primi această sumă

Se oferă o nouă categorie de vouchere pentru anumiți români. Voucherele vor fi folosite pentru achiziționarea de ochelari de vedere sau de lentile de contact. Voucherele pot ajunge până la 2.500 de lei.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să ofere vouchere pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact pentru personalul său. Această facilitate va fi disponibilă pentru cei ale căror responsabilități implică utilizarea echipamentelor cu monitor, având în vedere necesitatea unei viziuni clare și sănătoase pentru o activitate optimă.

Conform noilor prevederi, angajații vor primi de la angajator sume de bani destinate achiziționării ochelarilor sau lentilelor de contact, pe baza unei prescripții medicale emise de un oftalmolog.

Sumele maxime acordate sunt de 500 de lei pentru rame și 2500 de lei pentru lentile de ochelari. Mai mult decât atât, consultațiile și manopera necesare pentru realizarea ochelarilor vor fi decontate, facilitând astfel accesul angajaților la îngrijirea vizuală de care au nevoie.

Decizia vine ca urmare a prevederilor Legii privind siguranța și securitatea în muncă, a Directivei Consiliului UE privind condițiile minime de securitate și sănătate pentru lucrul la monitor, precum și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Decontarea pentru preschimbarea ochelarilor de vedere se va face o dată la doi ani

Aceasta se aliniază, de asemenea, cu Statutul judecătorilor și procurorilor și cu Hotărârea de Guvern privind condițiile de acordare, în mod gratuit, a asistenței medicale, medicamentelor și protezelor pentru unele categorii de personal din sistemul justiției.

Pentru a asigura că angajații beneficiază în mod corespunzător de această facilitate, decontarea pentru preschimbarea lentilelor necesare corecției vizuale va fi disponibilă în cazul modificării diagnosticului inițial.

În situația în care diagnosticul rămâne neschimbat, decontarea pentru preschimbarea ochelarilor de vedere se va face o dată la doi ani, asigurând astfel menținerea unei viziuni optime pe termen lung pentru personalul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate