News

Se dau vouchere de 9.500 lei, bani de la stat pentru românii care îndeplinesc această condiție! Suma intră o singură dată în cont și poate fi folosită doar în acest scop

Se dau vouchere de 9.500 lei bani de la stat pentru românii care îndeplinesc această condiție Suma intră o singură dată în cont și poate fi folosită doar în acest scop

Vești bune pentru sute de mii de români. Laurențiu Neculaescu președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că se vor aloca noi fonduri pentru programul „Prima conectare”. Mai exact, cei eligibili vor primi vouchere în valoare de aproximativ 9.500 lei (1.900 de euro) pentru a se racorda la canalizare și apă.

Fondurile totale pentru acest program se ridică la 850 de milioane de lei, iar în proiect sunt implicate deja 34.000 de gospodării, urmând ca tot peste 30.000 de case să beneficieze de același lucru.

Nu oricine este eligibil pentru acest program, însă. Persoanele vizate trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie, pentru a primi aceste vouchere.

„Da, eligibili aici sunt cei cu venituri reduse. Trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie și beneficiază de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal”, a explicat Laurențiu Neculaescu.

Cum poate fi cerută finanțarea

Trebuie menționat că măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor cu venituri reduse pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare, iar banii nu vor putea fi folosiți în alte scopuri sub nicio formă.

Mai mult decât atât, suma respectivă nu poate fi solicitată direct de persoana interesată. Aceasta trebuie să se adreseze operatorului de servicii de utilități publice din localitatea de domiciliu sau, după caz, operatorului regional de servicii de utilități publice, cum ar fi de exemplu Apa Nova sau Veolia sau altă companie similară.

Ghidul programului  precizează așadar că beneficiarul final al proiectului poate cere finanțare în cadrul programului „Prima conectare” doar prin intermediul unui solicitant de finanțare, respectiv a unui operator de servicii de utilități publice sau prin operatorul regional de servicii de utilități publice.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate