News

Se dau 1.500 de lei de la stat de persoană! Românii care pot să primească banii instant. E nevoie doar de o cerere

Se dau 1.500 de lei de la stat de persoană Românii care pot să primească banii instant. E nevoie doar de o cerere

Se dau 1.500 de lei de la stat de persoană. Mai mulți români au șansa să primească banii, conform celei mai recente decizii luate de Guvern. E nevoie de o simplă cerere.

Se dau 1.500 de lei de la stat pentru unii români și 750 de lei pentru alții. Guvernul a aprobat o procedură simplificată pentru acordarea drepturilor de transport gratuit pentru persoanele cu handicap grav și accentuat.

Ce înseamnă asta și cine primește banii? Că persoanele cu dizabilităţi vor primi carduri electronice de carburant pentru transport, cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant fiind în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Cine primește 1.500 de lei de la stat

Trebuie menționat că aceste persoane beneficiază și de alte avantaje din partea statului. Ce trebuie să facă cei care vor să primească cei 1.500 de lei sau 750 de lei și se încadrează în categoriile menționate anterior?

Conform actului normativ, e nevoie de o cerere. Mai exact, opțiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Această cerere poate fi depusă de către persoana cu dizabilitate ori de către oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecție socială.

„Am fost informați de Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu dizabilități despre faptul că achiziționarea cardurilor de carburant privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va putea fi efectuată după obținerea de către unitățile emitente a unei autorizații de funcționare specifică, autorizată de Ministerul de Finanțe”, se arată într-un răspuns oficial.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate