News

România, lovitură puternică pentru Austria în scandalul Schengen. Schimbare importantă de strategie. Mesajul autoritătăților din țara noastră pentru toți românii

România lovitură puternică pentru Austria în scandalul Schengen. Schimbare importantă de strategie. Mesajul autoritătăților din țara noastră pentru toți românii

România schimbă foaia în scandalul Schengen. Ce anunț a venit din partea țării noastre pentru Austria? S-ar părea că lucrurile nu vor rămâne așa pentru multă vreme.

România e pregătită să nu lase Austria să dea votul decisiv în continuare. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Victor Negrescu.

Acesta a vorbit despre eforturile depuse de România pentru integrarea în Schengen, fiind desfășurate negocieri dure în acest sens. În același timp, el a ținut să sublinieze faptul că țara noastră are ”o șansă reală” să fie primită în zona de liberă circulație.

Negocierile sunt foarte dure, adaugă oficialul. Însă România vrea să ajungă în locul pe care de altfel îl și merită, astfel că lucrirle s-ar putea schimba.

„Cred că România are o șansă reală să fie primită în zona de liberă circulație, însă ține foarte mult de ceea ce vom reuși să facem în următoarele săptămâni și mai ales de negocierile care se poartă la nivelul Consiliului European.

Sunt negocieri foarte dure. Trebuie să convingem Austria, trebuie ca familia politică de dreapta din care face parte cancelarul austriac să se implice pentru a avea acel vot pe care îl așteptăm cu toții, anume un vot pozitiv pentru țara noastră”, spune el.

Răsturnare de situație în scandalul Schengen

Dincolo de poziția Austriei, oficialul a mai adăugat că Româna și Bulgaria mai au și alte piedici către spațiul Schengen. Una dintre ele este poziția Olandei, dar și a altor țări care se pare că nu sunt tocmai convinse că vor să ne ajute.

”Bulgaria are mai multe frâne. Există opoziția Olandei și sperăm să fie rezolvată cu ocazia alegerilor parlamentare din 22 noiembrie. De asemenea, sunt și alte țări care exprimă, în ultimul timp, anumite reticențe față de vecinii noștri. România este în contact cu partenerii din Bulgaria și încercăm să avem abordări comune acolo unde se poate”, a mai spus europarlamentarul.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate