News

Regulile pe care românii care pleacă în Grecia trebuie să le respecte de acum. Nimeni nu va fi iertat

Regulile pe care românii care pleacă în Grecia trebuie să le respecte de acum. Nimeni nu va fi iertat
Sursa foto: Shutterstock

Românii care pleacă în Grecia sunt obligați să respecte mai multe reguli. Dacă nu o fac, ei vor intra imediat în vizorul polițiștilor și riscă să rămână fără permisul de conducere.

Un aspect pe care românii care călătoresc la mare ar putea să-l neglijeze este respectarea regulilor de circulație atunci când conduc. Mulți turiști care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță descoperă că abaterile care sunt adesea tolerate în țara noastră pot duce la pierderea permisului acolo.

În Grecia, există o lungă listă de încălcări ale regulilor de circulație care pot duce rapid la suspendarea permisului, reținerea talonului sau a plăcuțelor de înmatriculare.

Nu este încă disponibil un sistem online pentru plata taxelor de autostradă. Totuși, există companii de autostrăzi care permit plata vinietelor pentru Grecia prin ordin de plată prin transfer bancar.

Fiecare dintre cele 7 autostrăzi este administrată de o companie specializată, responsabilă pentru taxarea celor peste 2200 de kilometri de autostradă din Grecia.

Modalitatea cea mai frecventă și sigură de a plăti vinietă în orice companie de taxe de autostradă din Grecia este prin plată fizică la stația de taxare. Indiferent de autostrada pe care călătorești, vei găsi numeroase astfel de stații de taxare pentru plata vignetă în Grecia. Toate acestea oferă opțiuni de plată în numerar sau cu cardul. Prețurile este între 2 și 20 de euro.

De ce sunt românii amendați cel mai des în Grecia

Există o listă cu motivele pentru care românii primesc amenzi în Grecia:

  • folosesc telefonul mobil când conduc
  • depășesc sau încalcă linia continuă
  • nu opresc la semnalele polițistului
  • opresc pe autostradă în locuri neamenajate
  • conduc pe contrasens
  • au detectoare radar
  • parchează pe locurile pentru persoane cu handicap
  • nu-și pun centura de siguranță
  • aruncă gunoaie pe geam
Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate