News

Probleme mari pentru Simona Halep! Cât de gravă este accidentarea de la umăr și cât timp este din nou obligată să lipsească din circuit

Probleme mari pentru Simona Halep Cât de gravă este accidentarea de la umăr și cât timp este din nou obligată să lipsească din circuit

Simona Halep a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei serii de accidentări groaznice. Deși părea că a ajuns la final de drum în tenis, colaborarea cu Patrick Mouratoglou a readus-o în top 10 WTA. Tot francezul părea să fi găsit soluție și problemelor de sănătate, care o împiedicau pe româncă să poate duce un turneu până la capăt.

Chiar când lucrurile mergeau tot mai bine pentru Simona Halep a apărut scandalul cu dopajul, iar sportiva a fost obligată să stea pe bară 19 luni. Imediat ce TAS i-a acordat un verdict favorabile, ea a revenit în circuitul profesionist de tenis, chiar la Miami, turneu WTA Miami.

Din păcate, Simona a pierdut chiar din primul tur, după ce începuse meciul contra Paulei Badosa foarte bine. Pe lângă înfrângere, fostul lider mondial s-a mai ales și cu o accidentare la umăr. De altfel, ea a cerut și intervenția fizioterapeutului în timpul partidei pierdute în trei seturi.

Simona Halep promisese că va juca în echipa României de Billie Jean Cup în perioada 12-13 aprilie, în SUA, contra Ucrainei, dar în weekend a anunțat că nu va putea face deplasarea din cauza problemelor medicale. Tatăl sportivei a dezvăluit pentru fanatik.ro că aceasta ar fi acuzat dureri la umăr chiar înainte de turneul de la Miami.

Ce planuri are Simona Halep pentru aprilie

Revenită în România, Simona a început antrenamentele cu noul ei antrenor, Carlos Martinez pentru a pregăti sezonul de zgură. Pentru că nu are clasament și nu a fost nici invitată la turneul de la Stuttgart, unul dintre preferatele ei, aceasta se pare că ar fi solicitat un wild card pentru cei de la Rouen, care este mult mai slab cotat.

Dar ținând cont de lipsa meciurilor jucate și de forma fizică nu foarte bună a Simonei Halep, cu siguranță este alegerea bună. Turneul începe pe 15 aprilie, însă rămâne de văzut dacă durerile la umăr îi vor permite să evolueze la capacitate maximă. O deplasare în SUA și câteva meciuri acolo ar fi putut să-i slăbească și mai mult puterile.

Simona Halep își dorește în continuare foarte mult să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris, iar Federația a început deja un demers prin care a cerut o derogare. Românca ar fi trebuit să aibă două prezențe în Billie Jean Cup plus un clasament bun pentru a se califica direct.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate