News

Probleme mari cu furnizarea de energie! Ce trebuie să știe clienții ENEL, PPC, ENGIE, sau E.ON. Alertă în toată țara

Probleme mari cu furnizarea de energie Ce trebuie să știe clienții ENEL PPC ENGIE sau E.ON. Alertă în toată țara

Vești proaste pentru clienții PPC, ENGIE, E.ON și nu numai. Sunt probleme mari în ceea ce privește furnizarea de energie. Un anunț a venit în urmă cu puțin timp.

Vremea rea din ultimele zile a adus mari probleme multor români. Unii stâlpi de electricitate au căzut, în timp ce în alte zone s-au rupt chiar și cablurile de alimentare.

Și se pare că acest lucru nu este tocmai o noutate. De altfel statisticile din ultimii ani au arătat că la nivelul ţării noastre, episoadele acestea şi penele de curent regionale sunt tot mai dese.

Mai mult de atât, acestea au intensitate tot mai mare, iar asta duce și implicații sociale și energetice. Nu contează furnizorul, adică PPC, ENGIE, ori E.ON, ci mai degrabă infrastructura.

Un semnal de alarmă în acest sens vine chiar de la Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă. Acesta a vorbit despre ultimele evenimente care au generat mari probleme la furnizarea cu energie electrică.

Ce se întâmplă cu furnizarea de energie

Și se pare că și schimbările climatice sunt de vină. Totodată, el a vorbit și despre alunecările de teren, dar și despre inundațiile care de asemenea au avut efecte devastatoare.

Astfel, oamenii trebuie să fie pregătiți de orice. Vremea rea e posibil să mai continue, iar odată cu ea, problemele privind furnizarea cu energie electrică ar putea apărea din nou.

„România nu este în situația aceasta de black out. Dar au existat regiuni săptămâna trecută, acum două săptămâni, în care a existat black out sau au fost foarte aproape de un blackout.

Toate aceste elemente arată că schimbările climatice, pe de o parte, dar şi necesitatea de adaptabilitate a sistemelor de transport, a conlucrării între operatori, a procedurilor de lucru trebuie mult îmbunătățite pentru a preveni astfel de episoade.

Ne confruntăm cu aceste perioade foarte accentuate de caniculă, urmate de ploi abundente, urmate de alunecări de teren, de inundații, iar pentru asta trebuie să intervenim, chiar dacă intervenția care o vedem în momentul de față că se dezvoltă la nivelul Uniunii Europene este legată de reducerea emisiunii de dioxid de carbon și care este o inițiativă bună, doar că ea va avea efect pe termen lung.

Trebuie să ne gândim și la elementele pe termen scurt şi să înțelegem că trebuie să ne pregătim pentru ele prin amenajări hidrotehnice”, a explicat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă, la Antena 3 CNN.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate