News

Peștera din România unde s-au găsit rămășițe de acum 35.000 de ani. Turiștii din Europa au început să dea năvală în acel loc. Cum se poate ajunge acolo

Peștera din România unde s-au găsit rămășițe de acum 35.000 de ani. Turiștii din Europa au început să dea năvală în acel loc. Cum se poate ajunge acolo
Sursa foto: trecător.ro

Un loc din România a reușit să trezească interesul românilor, dar și străinilor. O mulțime de oameni au venit aici pentru a afla mai multe despre Peștera cu Oase din Valea Minișului.

Peștera cu Oase din Valea Minișului este un loc considerat unic în Europa. Acesta este situat în apropiere de, județul Caraș Severin. Iar povestea sa a făcut înconjurul Europei.

Mulți exploratori au ajuns aici pentru a afla mai multe despre cele întâmplate. De asemenea, de-a lungul anilor, în Peșteră au fost descoperite mai multe rămășițe umane.

Este vorba despre cele mai vechi rămășițe umane din Europa. Iar specialiștii au aflat că acestea ar avea o vechime de 35.000 și chiar și până la 40.500 de ani.

Trei oameni ar fi fost găsiți acolo, însă dincolo de povestea lor, Peștera cu Oase din Valea Minișului mai are și alte lucruri interesante care stârnesc curiozitatea turiștilor.

Ce poveste ascunde peștera cu oase din Valea Minișului

Cei care ajung aici se bucură de o adevărată rețeta. Există mai multe etaje, mai multe galerii, iar accesul se face doar prin scufundare. Astfel, e dificil să ajungi acolo.

Totuși, poți afla povestea dacă mergi în zonă și te poți bucura de un peisaj pe măsură. Trebuie menționat că Peștera cu Oase a devenit cunoscută publicului larg în anul 2002.

Atunci, un grup de speologi amatori din Timișoara au plecat să exploreze, dar au dat peste o adevărată comoară. Aceștia au găsit un fragment maxilar, extrem de interesant.

Acesta a ajuns ulterior în SUA, iar după studii, specialiștii au ajuns la concluzia că datează de 34.000 – 36.000 de ani. Ani mai târziu căutările au continuat, iar atunci au fost găsite și rămășițele umane ale celor trei oameni.

Te tentează povestea locului? Atunci merită să îl vizitezi măcar odată. Este unul cu adevărat spectaculos și trebuie să fie pe lista ta de obiective turistice.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate