News

Miere sau zahăr în cafea? Care este cea mai sănătoasă variantă pentru organism. Renumitul medic Andrei Haidar a explicat în detaliu

Miere sau zahăr în cafea Care este cea mai sănătoasă variantă pentru organism. Renumitul medic Andrei Haidar a explicat în detaliu

Majoritatea oamenilor preferă să pună zahăr în cafea, în timp ce sunt câțiva care aleg miere. Totuși, puțini sunt cei care știu concret care variantă este mai sănătoasă pentru organism.

Din acest motiv, cunoscutul medic gastroenterolog Andrei Haidar a explicat pentru vbiz.ro care este cea mai bună variantă. Medicul spune că consumă cafeaua pură, măcinată și că alege să o îndulcească cu miere.

”Eu aleg să beau mereu cafea pură, măcinată, cafea de care sunt sigur că este naturală. Niciodată nu o îndulcesc cu zahăr, ci cu miere, miere pură, fără adaosuri și care nu a fost supusă pasteurizării. O linguriță sau chiar mai puțin este suficientă. Am grijă să nu o adaug atunci când cafeaua este foarte fierbinte pentru că-și pierde din proprietăți. Cafeaua îndulcită cu miere este cea mai sănătoasă alternativă pe care o puteți consuma dacă vă place dulce și nu neagră”, a precizat medicul pentru sursa anterior citată.

Dacă vă este teamă că prin adăugarea unei lingurițe de miere gustul cafelei se va schimba, atunci ar trebui să apelați la cea de salcâm. Aceasta nu alterează gustul băuturii și este la fel de bună și sănătoasă.

Miere sau zahăr – care este un îndulcitor mai bun?

Experții în domeniu spun că prin adăugarea unei lingurițe de miere în cafea facem această băutură mai sănătoasă. În acest mod, aducem în corp un raport de vitamine pentru organism – B2, B6, fier sau mangan. Pentru cei care nu știu, vitaminele din grupul B sunt importante pentru asigurarea aportului energetic. Dacă sunt combinate cu cafeina din cafea, atunci vom avea parte de un efect stimulator benefic.

O linguriță de miere, adăugată în cafea, va ajunge să se descompună tot în zaharuri, doar că acestea sunt naturale și nu afectează nivelul zahărului din sânge la fel de mult. Astfel, nu ar trebui să adăugăm o cantitate mare de zahăr.

Medicii spun că o linguriță de miere conține fier și ajută la creșterea sănătății sistemului cardiovascular, dar are și mangan care are calități antioxidante și susține sănătatea oaselor.

În plus, mierea are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ele fiind importate pentru organism.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate