News

METEO. Mai vin ninsori în România? Vremea se schimbă, iar temperaturile o iau din nou razna. Prognoza ANM actualizată

METEO. Mai vin ninsori în România Vremea se schimbă iar temperaturile o iau din nou razna. Prognoza ANM actualizată
14 feb. / 07:00

METEO. Luna februarie s-a dovedit a fi până acum una destul de rece. Dacă în primele zile din an temperaturile au ajuns chiar și până la 20 de grade, iar mai apoi, spre finalul lunii ianuarie ne-am bucurat de zile călduroase, iată că iarna ne-a luat prin surprindere.

Meteorologii de la ANM anunță în continuare schimbări majore de temperatură, dar și la nivel de fenomene meteorologice. Spre exemplu, începând cu această săptămână, valorile termice de pe zi cresc, dar în timpul nopții sunt așteptate ninsori, polei, dar și ger.

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a vorbit despre cum va fi vremea în ultima perioadă, dar și despre temperaturile pe care trebuie să le așteptăm.

Meteorologul de la ANM spune că de marți vremea se încălzește, iar maximele ajung chiar și până la 10 grade, în vestul țării, sau în dus-vest. De cealaltă parte însă, asta nu înseamnă că scăpăm de ger.

Temperaturile vor fi chiar și de -10 grade în anumite zone din țară, în special în timpul nopții, așa că nu scăpăm total de frig, deși vom avea zile mai călduroase.

METEO. ANM anunță că vremea geroasă lovește din nou România

”De la o zi la alta, începând de marți, temperaturile vor fi în creștere, în prima parte la nivelul maximelor zilei, pentru că vorbim despre maxime de la 0 la 9- 10 grade Celsius în vestul și sud-vestul țării.

Chiar și minimele vor consemna creșteri. Nu vor mai fi precum cele de zilele trecute, cu valori de până la minus 25 grade Celsius, și vom vorbi de temperaturi mai ridicate, de minus 10, minus 6 grade Celsius”, a spus meteorologul.

Și nici bucureștenii nu primesc vești prea bune. Meteorologul de la ANM anunță minime geroase în timpul nopții, dar și de dimineață. Termometrele vor arăta în această săptămână maxim 9 grade și minim -5 grade.

”Chiar și în Capitală vorbim de minime mai generoase. La începutul săptămânii vorbim de minus 5 la minus 2 grade Celsius și chiar valori maxime de 7-9 grade”, a mai declarat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la România TV.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate