News

METEO. Vine urgia peste România! Vremea o ia complet razna începând de luni, 10 iunie. Prognoza ANM actualizată

METEO. Vine urgia peste România Vremea o ia complet razna începând de luni 10 iunie. Prognoza ANM actualizată
10 iun. / 11:00

METEO. A fost un weekend cu caniculă, dar și furtuni care au făcut ravagii pe unde au trecut. Inclusiv în București au fost inundate mai multe străzi și mașinile au înaintat greu. Toată săptămâna vom avea parte de temeperaturi peste limita normală, dar și de instabilitatea termică. Cel puțin până marți este în vigoare un cod portocaliu.

Prognoza ANM prezentată deja de către meteorologi pentru ziua de luni, 10 iunie anunță că vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară și cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală – ITU, va depăși pragul critic de 80 de unități) în sud și est.

Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, la început în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, apoi în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și a Moldovei și pe arii mult mai restrânse în Dobrogea.

Prognoza ANM actualizată

Vor fi perioade cu vijelii puternice (viteze la rafală de 70…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi local de 15…25 l/mp și pe spații mai mici 40…50 l/mp. Așadar se așteaptă din nou să vină urgia peste România.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 37 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

În București, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate