News

METEO. Caniculă puternică peste România de luni, 10 iunie. Prognoza ANM, modificată. Temperaturi de aproape 40 de grade

METEO. Caniculă puternică peste România de luni 10 iunie. Prognoza ANM modificată. Temperaturi de aproape 40 de grade

METEO. Se anunță un val puternic de caniculă peste România de luni, 10 iunie. ANM a modificat prognoza meteo și se pare că temperaturile ajung până la 40 de grade.

Vara parcă a venit mai repede decât ar fi crezut oricine. Temperaturile au tot crescut și iată că de luni, 10 iunie, avem oficial și caniculă. ANM a modificat complet prognoza meteo.

Astfel, conform meteorologilor, disconfortul termic va fi unul extrem de ridicat. Cel mai cald va fi în sudul și în sud-estul României. În ceea ce privește temperaturile maxime, la nivel național, acestea se vor încadra între 27 și 37 de grade.

Pe parcursul zilei se anunță ploi în centrul, vestul, dar și sud-vestul și nordul țării. Totodată, va cădea grindină, iar vântul ar putea sufla destul de puternic.

Pe timp de noapte, ANM anunță că temperaturile se vor încadra la nivel național între 11 și 21 de grade. Ceva mai scăzute vor fi înregistrate în depresiunile din Estul Transilvaniei.

METEO. Vreme caniculară de luni, 10 iunie. Prognoza ANM modificată

Vremea va fi cãlduroasã, local canicularã în sud şi sud-est, cu disconfort termic ridicat, iar în celelalte regiuni, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice acestei datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii şi pe alocuri în rest, mai ales dupã-amiaza şi seara.

Pe arii restrânse se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, cu precãdere în zonele de deal şi de munte şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea local şi temporar intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, posibil uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei”, arată prognoza meteo ANM modificată.

Vremea în București, luni, 10 iunie, va fi una extrem de caldă. Meteorologii spun că temperaturile maxime ating 37 de grade în Capitală, iar disconfortul termic va fi unul accentuat.

Totodată, indicele de temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unități. În a doua parte a zilei se anunță ploi, dar și un vânt puternic, iar spre seară temperaturile minime ating 21-18 grade.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate