News

METEO. Vești proaste despre vreme. S-a schimbat prognoza ANM. Zilele în care va ploua cu găleata

METEO. Vești proaste despre vreme. S-a schimbat prognoza ANM. Zilele în care va ploua cu găleata
Image by Jill Wellington from Pixabay

METEO. Luna mai este cunoscută ca fiind cea mai schimbătoare din an și se pare că nici în 2024 nu vom avea parte de altceva. Meteorologii au anunțat că vom avea parte de multe ploi, dar și variații de temperaturi, iar veștile proaste vizează inclusiv zilele de sărbătoare. Vor fi multe localități în care vor fi precipitații abundente de Paște, dar și în noaptea de Înviere.

Deși prognoza ANM anunța inițial o vreme relativ frumoasă în mini-vacanță, pe litoral a plouat cu găleata și chiar au fost inundate mai multe plaje. Termometrele n-au înregistrat mai mult de 15 grade, iar în zilele care urmează sunt așteptate chiar și descărcări electrice.

În restul țării, temperaturile pot depăși 20 de grade, dar va exista permanent amenințarea ploilor, care ne pot strica cheful, mai ales dacă avem planificate distracții în aer liber.

Prognoza ANM de ultimă oră

Meteorlogul ANM, Oana Păduraru a explicat în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN ce ne așteaptă în perioada următoare.

”În cursul zilei de joi, înnorările și ploile vor fi prezente, dar de această dată mai ales la orele prânzului, în Oltenia, Muntenia dar și în Dobrogea. Pe litoral sunt așteptate chiar și descărcări electrice, însă pentru intervale scurte de timp.

Vremea frumoasă va rămâne pe parcursul zilei de joi tot în jumătatea nordica țării, iar pe măsură ce ne apropiem de noaptea de Înviere și de prima zi de Paște, ploile vor fi prezente mai ales în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatului, dar treptat și în Crișana, Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane aferente”, a  spus Oana Păduraru.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate