News

METEO. De miercuri, 1 Mai vremea o va lua din nou razna! La cât ajung temperaturile și până când va ploua. Prognoza ANM a fost modificată

METEO. De miercuri 1 Mai vremea o va lua din nou razna La cât ajung temperaturile și până când va ploua. Prognoza ANM a fost modificată
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
30 apr. / 11:00

METEO. În ultima perioadă, vremea a fost un adevărat carusel. La începutul lunii aprilie, aveam impresia că a venit vara și mulți și-au împachetat hainele de iarnă. A urmat un episod rece, cu temperaturi sub limitele normale pentru ca de câteva zile, vremea să fie din nou frumoasă.

Așa cum ne-am obișnuit deja, variațiile sunt la ordinea zilei, așa că de miercuri, 1 Mai lucrurile o vor lua razna din nou. De altfel, ploile și-au făcut apariția chiar de marți, 30 aprilie, însă meteorologii anunță o răcire chiar de Ziua Muncii.

Elena Mateescu, directorul ANM a dat toate detaliile depre prognoza pentru zilele de sărbătoarea care urmează, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

Prognoza ANM a fost actualizată

”Luna mai va debuta cu valori mai mari decât cele normale. Vorbim la scara întregii țări de temperaturi maxime între 16° pe litoral și până la 25° în partea de nord-vest și vest a țării, cu 22° în Capitală.

Însă, începând de miercuri seara, pe parcursul nopții de miercuri și joi este posibil să consemnăm și averse local în partea de sud-est a țării, mai precis în Dobrogea, Muntenia, dar și în Transilvania.

Joi, pe data de 2 mai, de asemenea, vom avea perioade în care aversele vor fi slabe cantitativ. Dar, din punct de vedere termic, vom consemna valori de temperaturi între 18 până la 24° și minime pozitive, între 4 și 13°.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul săptămânii, vom vorbi în continuare de valori de temperaturi apropiate de norme, pentru că deja la nivelul a ceea ce se întâmplă din punct de vedere al temperaturilor maxime, limitele vor fi între 17 până la 23°”, a explicat directorul executiv al ANM.

De Paște, veștile sunt bune. Va fi frumos, iar temperaturile vor urca până la 25 de grade în anumite localități. Meteorologii încă nu au anunțat ploi, așa că puteți merge să luați lumină liniștiți.

”Duminică, în prima zi a Sfintelor sărbători Pascale, vom avea temperaturi cuprinse între 17 până la 25-26°, posibil în partea de vest și sud-vest a țării, cu 23° în Capitală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturi minime pozitive în toată țara, cu cele mai ridicate valori de 12…14° în jumătatea sudică a țării, 12° în Capitală în timp ce în jumătatea nordică valori de până la 8-9°C”, a mai spus Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate