News

METEO. Un val fierbinte lovește România. Canicula va face ravagii. Câte zile va ține coșmarul. Avertismentul ANM

METEO. Un val fierbinte lovește România. Canicula va face ravagii. Câte zile va ține coșmarul. Avertismentul ANM

METEO. ANM anunță un val de aer fierbinte peste România la final de săptămână. Sunt așteptate temperaturi de foc, după instabilitatea atmosferică din ultima perioadă.

Canicula lovește România în acest weekend. Meteorologii de la ANM anunță în disconfort termic în zonele din vestul țării și nu numai. Temperaturile maxime ating chiar și 34 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 12 și 21 grade.

De asemenea, vor exista zone în care probabilitatea de furtuni și de ploi va fi destul de mare. Și grindina și-ar putea face apariție, însă spre lăsarea serii.

În acest caz, afectate ar putea fi zonele din nord vestul țării. Tot aici vântul va sufla și el destul de puternic, iar cantitățile de apă vor fi destul de însemnate, arată prognoza meteo ANM.

La rândul său, directorul ANM, Elena Mateescu a confirmat că vremea se încălzește brusc. La un moment dat sunt șanse mari să se creeze un efect de seră, iar aerul va fi insuportabil.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM

Tocmai din acest motiv, e bine să luăm în calcul temperaturile crescute, în funcție de zonele unde alegem să mergem în weekend, recomandă meteorologul de la ANM. Și umezeala va fi de asemenea destul de crescută.

„Astăzi posibil să consemnăm valori între 23 până la 32 de grade, mâine, de asemenea, un ecart între 24 până la 33 de grade pentru ca vineri, posibil şi sâmbătă să avem primele zile în maximele să se apropie de pragul unei zile de caniculă – 34 de grade.

Dar vom discuta şi de un disconfort termic accentuat în creştere pentru că este multă umezeală în atmosferă şi în condiţiile în care şi temperaturile sunt în creştere corpul uman va resimţi mai multe grade în plus faţă de ceea ce consemnăm cu siguranţă în condiţii standard”, a declarat Elena Mateescu, Prima News.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate