News

METEO. Un ciclon periculos lovește România. Avertisment ANM de ultimă oră. Va fi prăpăd

METEO. Un ciclon periculos lovește România. Avertisment ANM de ultimă oră. Va fi prăpăd

METEO. Un ciclon periculos lovește România, anunță ANM. Vine un adevărat prăpăd în următoarele zile, în aproape toată țara. 

Vremea părea că și-a mai revenit în ultimele zile. Meteorologii de la ANM aduc însă vești proaste. În acest weekend vremea se schimbă total.

Efectul unui ciclon periculos se va vedea sâmbătă și duminică. De săptămâna viitor în schimb, un val de aer cald va afecta țara. Până atunci însă, e bine să ne pregătim umbrelele.

Conform prognozei meteo ANM, un ciclon periculos aduce furtuni violente, dar și ploi torențiale. De sâmbătă se resimte deja schimbarea de vreme, iar temperaturile scad și ele.

Care sunt cele mai afectate zone din țară? Vremea instabilă și rece va fi prezentă în special în Maramureș, Crișana, Banat, dar și Oltenia și în zona montană.

În restul țării în schimb, cel puțin sâmbătă, va fi destul de plăcut. ANM mai precizează că această instabilitate atmosferică vine din estul continentului.

METEO. Efectele ciclonului asupra României. Prognoza ANM

Un ciclon periculos s-a format și vine dinspre Germani și Polonia, iar efectele lui se resimt doar în anumite părți din țară. Chiar și așa, având în vedere vremea din ultima perioadă, începutul de vară nu se arată a fi unul promițător.

La ce temperaturi trebuie să ne așteptăm sâmbătă? Conform prognozei meteo ANM, maximele ating chiar și 30 de grade în anumite părți ale țării. În alte zone în schimb nu vor depăși 20 de grade.

De cealaltă parte, temperaturile minime se vor situa între 11 și 19 grade. Există și șanse de ceață, având în vedere răcirea bruscă din anumite zone.

Bucureștii au și ei parte de ploi în weekend. În Capitală, meteorologii anunță ploi slabe sâmbătă seară. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat. Singura veste bună e că temperaturile maxime vor fi ridicate, de 30 de grade. Temperaturile minime ating în anumite zone 15 grade, iar în altele 17 grade.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate