News

METEO. Alertă de ger în România. Ce se întâmplă cu vremea în weekend. Avertisment ANM de ultimă oră

METEO. Alertă de ger în România. Ce se întâmplă cu vremea în weekend. Avertisment ANM de ultimă oră
11 feb. / 07:29

METEO. Vremea rece continuă în România, în ciuda faptului că ciclonul polar deja a traversat țara noastră. Într-devăr, ANM anunță că vremea se încălzește în curând, însă până atunci mai avem de suportat niște temperaturi cu minus.

Meteorologii de la ANM anunță în continuare temperaturi cu mult mai scăzute decât am fi sperat. Până duminică, valorile termice minime ajung chiar și până la -20 de grade pe timpul nopții, iar pe zi nu vom avea prea multe temperaturi cu plus.

Astfel, conform prognozei meteo publicate de ANM pentru acest weekend, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece vineri și sâmbătă.

Referitor la temperaturi, meteorologii anunță ger atât dimineața, cât și în timpul nopții cu temperaturi de -25 de grade și -18 grade în zonele menționate anterior.

Și nici restul României nu scapă de frig, pentru că meteorologii se așteaptă la temperaturi minime situate între -18 și -8 grade pe parcursul nopților la nivel național.

METEO. Temperaturi de -31 de grade în România. Prognoza ANM

Să nu uităm că cea mai scăzută temperatură din această iarnă a fost înregistrată chiar zilele trecute, în Întorsura Buzăului. Acolo, dimineața, în jurul orei 6, termometrele au arătat nu mai puțin de -31 de grade, cu mult mai scăzută decât s-ar fi așteptat oricine în România.

Vestea bună este însă ă de duminică însă, putem respira ușurați pentru că meteorologii de la ANM anunță că vremea începe să se încălzească. Astfel, de săptămâna viitoare ne așteaptă temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade.

De asemenea, încălzirea va continua până la finalul lunii februarie, arată prognoza meteo ANM, dar și în prima săptămână din luna martie. Nici precipitații abundente nu vom mai avea, cel puțin nu săptămâna viitoare, așa că sunt șanse mari ca primăvara să înceapă cu mult mai devreme.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate