News

METEO. Data la care cresc din nou mult temperaturile. Va fi vară în mijlocul primăverii. Prognoza ANM actualizatp

METEO. Data la care cresc din nou mult temperaturile. Va fi vară în mijlocul primăverii. Prognoza ANM actualizatp
04 apr. / 11:00

METEO. După temperaturile de vară din weekend, valorile termice au scăzut, iar rafalele de vânt puternic au făcut ravagii în multe zone ale țării. Vremea se va schimba din nou în bine. Chiar dacă miercuri și joi, valorile termice au fost ceva mai scăzute, ei bine de vineri lucrurile vor lua din nou o întorsătură neașteptată.

Elena Mateescu, directorul ANM a vorbit la Antena 3 CNN despre cum va fi vremea în următoarele zile. Iar de mâine ne vom duce din nou cu gândul la vară pentru că temperaturile vor fi în creștere. Și pare că și weekend-ul va fi la fel. Prognoza arată că vom avea cam toată luna valori termice peste cele normale perioadei.

Prognoza ANM actualizată pentru următoarele zile

„O vreme ușor mai rece și miercuri și joi în zonele centrale, nordice ale țării, acolo unde valorile de temperaturi chiar și la această oră nu depășesc 15°C, în timp ce doar local în partea de sud-vest și sud-est a țării, inclusiv în Capitală, 22°C.

Joi același ecart în special în aceste zone, în timp ce în sud-sud-est deja temperaturile vor fi în ușoară creștere și vorbim din nou de 24°C. Ne apropiem de pragul unei zile de vară, pentru ca începând de vineri temperaturile să crească în majoritatea regiunilor țării, deoarece vorbim de temperaturi care se vor situa în general între 10°C până la 25°C. Și acest ecart rămâne de interes până la sfârșitul acestei săptămâni, cu mici variații, depinde de zona în care ne aflăm.

Cert este că va vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara, pentru că deja, mai ales de vineri, temperaturile vor depăși 25°C. Vor mai fi și precipitații locale mâine, în special în partea de nord-vest, nord și centru a țării, însă, pe ansamblu, vremea din punct de vedere meteorologic va avea un aspect frumos”, a spus Elena Mateescu, director al ANM, la Antena 3 CNN.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate