News

BCR, anunț pentru toți românii, chiar dacă au sau nu cont la bancă. Vestea la 6 luni de la scandalul Schengen

BCR anunț pentru toți românii chiar dacă au sau nu cont la bancă. Vestea la 6 luni de la scandalul Schengen

BCR a făcut un anunț important pentru toți românii, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai băncii. Instituția bancară a prezentat aceste informații la 6 luni de la scandalul Schengen.

În cursul zilei de luni, 22 mai 2023, pe sistemul Bursei de Valori București a avut loc o tranzacție notabilă, în valoare de 19 milioane de lei, cu obligațiuni BCR. Aceste obligațiuni specifice au fost listate la data de 19 decembrie 2019 și au ca dată de scadență 16 decembrie 2026.

Tranzacțiile de această natură sunt rare, deoarece investitorii care subscriu obligațiuni bancare, de obicei entități apreciate precum fondurile de pensii, tind să le păstreze până la data scadenței.

Ieri, un investitor s-a angajat într-o tranzacție care a presupus schimbul a 40 de obligațiuni în valoare totală de 19 milioane de lei. Tranzacția a avut loc la un preț echivalent cu 92,9% din valoarea nominală a obligațiunilor.

BCR a introdus prima emisiune de obligațiuni în 2019

Pe baza datelor furnizate de Bursa de Valori București (BVB), randamentul investitorului până la scadența din 2026 este estimat la 7,7% pe an, având în vedere prețul la care a avut loc tranzacția, scrie zf.ro.

Tranzacția menționată mai sus reprezintă cea mai mare tranzacție individuală înregistrată luni la Bursa de Valori București.

În iarna anului 2019, BCR a introdus pe piața bursieră prima emisiune de obligațiuni neprivilegiate din România, oferind o dobândă de 5,35% pe an. Acest proiect de finanțare a atras participarea unor investitori diverși, inclusiv fonduri de pensii, companii de asigurări, administratori de fonduri mutuale și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate