News

Locul turistic din România unde te simți ca în Elveția. De aici vine apa vie, iar peisajele par desprinse ca dintr-un basm

Locul turistic din România unde te simți ca în Elveția. De aici vine apa vie iar peisajele par desprinse ca dintr-un basm

România este unică prin peisajele pe care le are, iar datorită lor, mulți turiști ne vizitează țara. Există numeroase locuri frumoase, unul dintre ele fiind pitit chiar în văzul tuturor.

Situată la doar două ore de București, există o regiune din România care se mândrește cu cea mai pură și mai limpede apă din întreaga Europă. S-ar putea ca acest loc să vă sune familiar, deoarece este posibil să îl fi vizitat înainte fără să vă dați seama de importanța sa.

Istoricii au descoperit recent proprietățile extraordinare ale Cascadei 7 Izvoare, situată în Munții Bucegi. Poziționată între Lacul Bolboci și Lacul Scropoasa, în pitoreasca Vale a Ialomiței, această cascadă este renumită pentru caracteristicile sale magice și este cunoscută ca deținând cea mai pură apă din întreaga lume.

În antichitate, dacii beau apă din acest loc pentru a-și întineri vitalitatea. Denumită „apa vie”, Cascada 7 Izvoare are o mare însemnătate. Frumusețea sa excepțională îi lasă pe turiști vrăjiți, lucru care reiese din multitudinea de fotografii surprinse la acest obiectiv încântător.

Cascada din România este îmbrățișată de o vegetație înfloritoare, iar aerul revigorant îți umple din belșug plămânii. Încă din anii 1920, s-au efectuat cercetări extinse pentru a desluși misterele care înconjoară puritatea inegalabilă a cascadei.

Examinările inițiale au fost efectuate în 1927, urmate de evaluări ulterioare în 1930 și 1935, toate acestea demonstrând în mod constant calitatea excepțională a apei. Aceste teste meticuloase au dezvăluit faptul că apa îndeplinea standarde stricte și, în special, a fost găsită complet lipsită de nitriți și nitrați.

Această cascadă din România fusese restricționată de Nicolae Ceaușescu

Se crede că Nicolae Ceaușescu a impus restricții asupra cascadei 7 Izvoare și a comandat diverse studii între 1981 și 1982. Cu toate acestea, detaliile privind subiectul și rezultatele acestor studii rămân necunoscute. Ulterior, după 1990, au fost efectuate investigații de către institute de renume precum Fresenius și Larex din Germania și, respectiv, Franța.

Aceste eforturi de cercetare au confirmat faptul că apa din Munții Bucegi este cea mai pură din Europa, posedând caracteristici optime de puritate. Interesant este faptul că fostul președinte comunist era convins că apa deține cheia nemuririi.

Sursă: doicalatori.ro
Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate