News

Efectele extraordinare pe care le are ceapa roșie pentru părul tău. Cum trebuie să o folosești pentru rezultate maxime. Este un truc recomandat de specialiști

Efectele extraordinare pe care le are ceapa roșie pentru părul tău. Cum trebuie să o folosești pentru rezultate maxime. Este un truc recomandat de specialiști
Sursă: Pixabay

Dacă ai probleme cu părul și ai încercat mai multe produse de pe piață și nu au funcționat, poate că ar fi bine să încerci și câteva remedii naturale. De cele mai multe ori, ele chiar funcționează și nici nu costă mult.

În general, legumele sunt benefice pentru sănătate, însă una dintre ele ajută și pentru menținerea frumuseții părului. Este vorba despre ceapa roșie, un ingredient versatil în bucătărie, apreciat pentru gustul său unic și nuanța sa strălucitoare.

Cu toate acestea, ceapa roșie este mai mult decât un simplu ingredient culinar și a fost folosit de mult timp ca armă secretă în îngrijirea părului.

Acest lucru se datorează culorii intense a cepei, un indicator clar al nivelului său ridicat de antioxidanți, flavonoide și compuși de sulf, care sunt benefici pentru promovarea creșterii și rezistenței părului. Expertul ayurvedic Amritha Gaddam, care este, de asemenea, fondator și director executiv al The Tribe Concepts, a aprofundat diversele modalități de a folosi în mod eficient ceapa roșie pentru îngrijirea părului.

Beneficiile pe care leguma le va aduce părului tău

Sulful este o componentă esențială a keratinei, proteina care formează părul. Ceapa roșie conține un nivel ridicat de sulf, care poate ajuta la circulația sângelui la nivelul scalpului. Furnizând nutrienții și mineralele necesare foliculilor de păr, ceapa roșie poate ajuta la promovarea creșterii puternice și sănătoase a părului.

Compușii de sulf din ceapa roșie ajută la întărirea foliculilor de păr și la reducerea ruperii, ceea ce duce la o pierdere mai mică a părului în timp. În plus, antioxidanții din ceapa roșie pot ajuta la reducerea inflamației și la protejarea foliculilor de păr împotriva deteriorării.

Mătreața poate fi o problemă frustrantă. Cu toate acestea, ceapa roșie are proprietăți antifungice și antibacteriene. În plus, compușii de sulf din ceapa roșie pot ajuta la uciderea bacteriilor și ciupercilor care cauzează mătreața, lăsând scalpul tău curat și sănătos.

În plus față de sulf, ceapa roșie conține vitaminele C și B6, esențiale pentru creșterea sănătoasă a părului. Aceste vitamine ajută la hrănirea foliculilor de păr și la îmbunătățirea sănătății generale a părului. Prin furnizarea nutrienților necesari scalpului și părului, ceapa roșie poate contribui la îmbunătățirea texturii, strălucirii și aspectului general al părului.

Cum să adaugi ceapa roșie în rutina de îngrijire a părului?

Pentru a folosi ceapa roșie în rutina de îngrijire a părului, toacă fin una-două cepe și extrage sucul folosind un storcător sau un blender. Aplicați sucul acoperind toate zonele. Masează-ți scalpul pentru a te asigura că sucul este bine distribuit.

Pentru rezultate optime, încorporează ceapa roșie și alte ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau mierea, în regimul tău de îngrijire a părului. Utilizarea consecventă a cepei roșii, în mod ideal o dată pe săptămână, poate da rezultate remarcabile, scrie The Health Site.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate