News

Cea mai pufoasă pâine din lume. Rețeta fără frământare care a devenit virală. E extrem de simplă

Cea mai pufoasă pâine din lume. Rețeta fără frământare care a devenit virală. E extrem de simplă
16 mart. / 07:08

Pâinea de casă nu se compară deloc cu cea din comerț. Pe lângă faptul că e mai sănătoasă și avem șansa să o consumăm și proaspătă, aceasta nu e nici dificil de preparat.

O rețetă pentru pâinea de casă fără frământare a devenit virală pe internet. Se prepară cu doar trei ingrediente și merită încercată măcar odată.

Nu doar că vei face economie și nu vei mai fi nevoit să îți cumperi pâine din magazin, dar pâinea făcută în casă are mereu un alt gust, iar când e consumată călduță, e de-a dreptul delicioasă.

Pentru rețeta de pâine de casă fără frământare ai nevoie de ingredientele următoare:

  • 1/2 căni făină
  • 2 lingurițe de sare de mare
  • 2 lingurițe de drojdie
  • 2/3 căni de apă (100 grade F)

Cât despre modul de preparare, aici trebuie să fii puțin atent, astfel încât să urmezi fiecare pas în parte. Toate ingredientele, în afară de apă, se amestecă într-un castron utilizând o lingură de lemn.

Rețeta pentru pâinea fără frământare

Mare atenție! Nu folosi una metalică orice ar fi. Drojdia din aluat va produce mai apoi fermentație, iar mai apoi aluatul tău se va umfla, drept urmare, nu va mai fi nevoie de nicio frământare.

Abia apoi adaugi pâinea caldă peste ingrediente și amestecă totul bine până când făina uscată nu se mai vede. Aluatul tău trebuie să stea la dospit timp de vreo două ore, acoperit cu o folie de plastic, sau cu un prosop pentru a crește.

Când a trecut timpul, întinde aluatul până când acesta va avea o formă ovală. Mare atenție, nu îl frământa, pentru că nu ai nevoie de acest lucru.

În momentul în care aluatul are forma perfectă, e gata pentru copt. Pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt aluatul și pune-l la cuptor. Acesta trebuie să fie preîncălzit la 220-230 de grade, iar pâinea ta va sta 35 de minute la copt.

Se recomandă ca aluatul să fie acoperit cu capac în momentul în care se coace, însă dacă nu ai această opțiune, atunci lasă-l așa. După cele 35 de minute, oprește cuptorul și mai lasă pâinea acolo încă vreo 10 minute.

Pune-o apoi la răcit, iar după jumătate de oră o poți consuma. Tot atunci o și tai, pentru că altfel riști ca aceasta să se fărmâie, iar feliile să nu fie tocmai egale.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate