News

Cea mai bună rețetă pentru clătite. Ies pufoase și perfecte. Chef Florin Dumitrescu a făcut public secretul lui. Care este ingredientul cheie

Cea mai bună rețetă pentru clătite. Ies pufoase și perfecte. Chef Florin Dumitrescu a făcut public secretul lui. Care este ingredientul cheie
10 feb. / 09:30

Chef Florin Dumitrescu are secretele sale când vine vorba de bucătărie. Rețeta pentru clătite pufoase spre exemplu conține și ea câteva detalii ascunse, pe care doar marii bucătari le știu.

Poate nu te-ai gândit vreodată, dar dacă adaugi bere în compoziția pentru clătite, la final vei avea parte de o surpriză plăcută. Chef Florin Dumitrescu folosește acest ingredient și se bazează mereu pe el.

Cât despre rețeta de clătite pufoase a juratului de la Chefi la Cuțite, aceasta nu e deloc complicată, însă are câteva reguli simple, în special pentru cei care nu vor să piardă mult timp în bucătărie.

În primul rând, nu adăugați drojdie în niciun caz. Clătitele vor fi pufoase datorită laptelui și a apei minerale, așa că nu aveți nevoie de acest ingredient. De asemenea, nu uitați și de umplutură pentru că și ea are un rol important în această rețetă.

Lista completă cu ingredientele pentru rețeta de clătite a lui Florin Dumitrescu este următoarea:

  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • 50 ml bere,
  • ulei
  • 200 gr nuci
  • 50 ml miere
  • zahăr pudră

Ingredientul secret din rețeta pentru clătite a lui chef Florin Dumitrescu

La capitolul mod de preparare, lucrurile nu sunt complicate deloc. Făina, ouăle, zahărul, dar și sarea se amestecă alături de lapte până când obținem un amestec omogen.

De abia la final se adaugă berea, dar și câteva picături de ulei. Berea va face clătitele mult mai pufoase, așa că sunt șanse foarte mici să avem un desert uscat.

Mai departe, pentru umplutură prăjim nucile în tigaie, fără ulei, le lăsăm apoi la răcit, iar după ce s-au răcorit le amestecăm cu mierea.

Umplutura va fi pusă în fiecare clătită, care mai apoi trebuie răsucită, sau împachetată în diferite forme, după preferințe. Gustul final de va surprinde cu siguranță, spune chef Florin Dumitrescu.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate