News

Ești client ENEL? Poți plăti facturi mult mai mici la finalul lunii. Ce trebuie să faci neapărat

Ești client ENEL Poți plăti facturi mult mai mici la finalul lunii. Ce trebuie să faci neapărat

ENEL oferă constant sfaturi pentru clienții săi, cu scopul de a-i ajuta să nu plătească mult la facturi. Dacă nu știi de unde să începi cu făcutul economiei, furnizorul de energie te ajută.

Pentru a nu avea surprize la final de lună, atunci când vin facturile, mulți români au început să facă economie. Dacă nu știi de unde să începi acest proces, nu este nicio problemă. ENEL a oferit numeroase sfaturi în acest sens.

De cele mai multe ori, costurile mari vin de acolo de unde ne așteptăm mai puțin. De aceea, furnizorul de energie a explicat ce ar trebui să facem și să nu facem atunci când mergem la baie pentru a nu plăti facturi mari.

Un număr tot mai mare de sisteme și accesorii pentru baie sunt disponibile pentru a ajuta la reducerea la minimum a consumului de apă și energie. Aceste opțiuni variază de la dușuri economice care permit un consum optim prin selectarea unor modele specifice de pulverizare până la robinete cu senzor de mișcare care reglează nivelul și presiunea apei.

Cu toate acestea, dacă încorporarea unor astfel de sisteme nu este fezabilă  în acest moment, există metode practice alternative pentru a economisi apa și energia în baie. Iată patru sugestii pentru a vă ajuta să începeți:

  • Reduceți la minimum durata băilor sau a dușurilor, deoarece acest lucru poate reduce semnificativ consumul de apă – un fapt care poate trece neobservat. În funcție de tipul de cap de duș și de presiunea apei, consumul variază de obicei între 7 litri și 25 de litri pe minut.
  • Optați pentru o temperatură mai scăzută a apei în timpul dușului. Nu este necesar să folosiți apă fierbinte, deoarece aceasta nu sporește relaxarea. Dimpotrivă, temperatura optimă a apei pentru o experiență plăcută este de aproximativ 37-38 de grade Celsius.
  • Luați în considerare și reducerea presiunii apei. O cantitate semnificativă de apă folosită în timpul spălării se irosește din cauza debitului excesiv de mare.
  • Ori de câte ori este posibil, alegeți să faceți duș în loc de baie și rezervați cada pentru ocazii speciale sau ca ritual personal. Procedând astfel, faceți un pas mai aproape de promovarea unui consum eficient de apă și îmbrățișați conceptul de casă inteligentă.

ENEL continuă lista cu sfaturi pentru cei care vor să facă economii în ceea ce privește consumul din baie

Poate ați observat că, atunci când porniți dușul, este nevoie de câteva minute pentru ca apa să ajungă la temperatura dorită și să curgă în mod constant. Pentru a evita ca această apă să se irosească, o puteți refolosi pentru alte utilizări, în loc de simplul duș.

În timp ce vă spălați pe dinți sau vă spălați pe mâini, evitați să lăsați apa să curgă continuu. În schimb, folosiți-o doar atunci când este necesar pentru clătire. Pentru a trage apa la toaletă, optați pentru butonul care utilizează doar jumătate din capacitatea rezervorului de apă.

Dacă para de duș este învechită sau are deschideri supradimensionate, este recomandabil să luați în considerare înlocuirea acesteia. De ce? Perele cu orificii excesiv de mari nu au o presiune adecvată, ceea ce duce la tendința de a deschide robinetul de apă la maximum, ceea ce duce la un consum inutil de apă.

Pentru a preveni scurgerile de apă, este esențial să înlocuiți robinetele sau țevile care prezintă fisuri. În mod surprinzător, numai un robinet spart sau fisurat poate consuma în medie aproximativ 17 litri de apă într-o perioadă de 24 de ore.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate